flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід подружжю, яке збирало інформацію для держави-агресора

17 липня 2024, 17:43

12 липня 2024 року слідчий суддя розглянув клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою жінці, яка підозрюється у вчиненні державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).

За результатами розгляду суд задовольнив клопотання та застосував до підозрюваної запобіжний захід у виді тримання під вартою без визначення розміру застави. Строк дії ухвали визначено до 08 вересня 2024 року включно. З матеріалів клопотання стало відомо, що підозрювана  відправляла представнику держави-агресора  у месенджері «Telegram» скриншоти із зображенням супутникових карт «Google maps», а також текстові повідомлення  з описом місць знаходження військової частини, блокпостів та техніки Збройних Сил України.

Крім того, 12 липня 2024 року судом також взято під варту чоловіка, якого підозрюють у несанкціонованому поширенні інформації про розташування Збройних Сил України (ч. 2 ст. 114-2 КК України). Строк дії ухвали визначено 08 вересня 2024 року включно. За даними слідства, чоловік проживав на території одного з населених пунктів Сумщини, неодноразово інформацію про розташування Збройних Сил України повідомляв своїй дружині, яка вищевказану інформацію передавала представнику держави-агресора.

Ухвали набрали законної сили.

Слідчий суддя Янголь Є.В.