flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Головою суду Шелєховою Г.В. проведено зустріч зі слідчими СВ СМВ УМВС України в Сумській області та представниками прокуратури

02 квітня 2015, 14:54

 

31.03.2015 року головою суду Шелєховою Г.В. проведено зустріч зі слідчими СВ СМВ УМВС України в Сумській області та представниками прокуратури, що займаються розслідуванням та здійснюють нагляд за кримінальними провадженнями щодо неповнолітніх осіб.

Під час зустрічі присутніх було проінформовано про особливості розгляду справ за участю неповнолітніх осіб, звернуто увагу на недоліки, які найчастіше допускаються слідчими при формуванні матеріалів по таким справам та надано певні рекомендації щодо їх оформлення, зокрема в частині необхідності долучення до матеріалів ряду документів.

Також присутнім було запропоновано отримати підібрану в суді електронну нормативну базу по законодавству, що стосується  розгляду судових справ за участю неповнолітніх.

Крім того, консультантом суду з кадрової роботи Токар Мариною було продемонстровано присутнім можливість пошуку рішень Європейського суду з прав людини за допомогою різних пошукових систем та вручено пам’ятки з посиланнями на корисні сайти.

Керівник апарату Ковтун Алла розповіла про можливість проведення судових засідань у режимі відеоконференції, можливість відправки учасникам процесу процесуальних документів в електронному вигляді в рамках проекту «Електронний суд» та направлення повісток у вигляді SMS.