flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

РОЗРАХОВАНО ПОКАЗНИКИ СЕРЕДНІХ ВИТРАТ ЧАСУ НА РОЗГЛЯД СПРАВ ТА КОЕФІЦІЄНТІВ СКЛАДНОСТІ СПРАВ ЗА КАТЕГОРІЯМИ

07 липня 2016, 09:37

     Радою суддів України з Державною судовою адміністрацією України за підтримки Проекту USAID «Справедливе правосуддя» проводилося дослідження з визначення чисельності суддів, необхідної для обробки справ, та збалансування навантаження на суддів. Частиною цього дослідження було проведення опитування суддів, в тому числі Зарічного районного суду м. Суми, щодо витрат часу на розгляд типових справ за категоріями та розрахунку на їх основі коефіцієнтів навантаження на суддів.
       Отримані результати, представлені у звіті, підтверджені науковим експертним висновком Інституту економіко-правових досліджень НАН України, в якому встановлено, що звіт обґрунтований методологією, а середні витрати часу на розгляд справ певної категорії можуть бути використані як базові при розрахунку навантаження на суддів.
    За результатами такого дослідження рішенням Ради суддів України № 46 від 09 червня 2016 року затверджено Рекомендовані показники середніх витрат часу на розгляд справ та коефіцієнтів складності справ за категоріями та рекомендовано Державній судовій адміністрації України застосовувати при ухваленні управлінських рішень.
        З рекомендованими показниками середніх витрат часу на розгляд справ та коефіцієнтів складності справ за категоріями у місцевих загальних судах (додаток 4 до зазначеного рішення) можна ознайомитись за посиланням:rsu.gov.ua/uploads/article/4risenna-rsu-no-46-vid-09062016--13de490346.pdf .