flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом обрано запобіжний захід директору ТОВ "Міськсумиліфт"

21 липня 2016, 15:01

    21 липня 2016 року слідчим суддею відмовлено в задоволенні клопотання старшого слідчого прокуратури Сумської області про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою службовій особі ТОВ "Міськсумиліфт".

     До підозрюваного громадянина З. застосовано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту та покладено обов’язки:
     прибувати до слідчого, прокурора, суду за першою вимогою;
     утримуватися від спілкування зі свідками.

   Слідчий суддя дійшов висновку, що слідчим та прокурором, на виконання вимог п.3 ч.1 ст.194 КПК України, не доведено недостатність застосування більш м'яких запобіжних заходів для запобігання ризику або ризикам, зазначеним у клопотанні.

      За таких обставин клопотання слідчого не підлягає задоволенню.

     В той же час, відповідно до ч.4 ст.194 КПК України, якщо при розгляді клопотання про обрання запобіжного заходу прокурор доведе обставини, передбачені пунктами 1 та 2 частини першої цієї статті, але не доведе обставини, передбачені пунктом 3 частини першої цієї статті, слідчий суддя, суд має право застосувати більш м'який запобіжний захід, ніж той, який зазначений у клопотанні, а також покласти на підозрюваного, обвинуваченого обов'язки, передбачені частиною п'ятою цієї статті.

     Встановлено строк дії ухвали в частині застосування запобіжного заходу та покладення на підозрюваного обов’язків до 16 вересня 2016 року.

     Апеляційна скарга на ухвалу може бути подана протягом п’яти днів з дня отримання.