flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ПІДСУМКИ РОБОТИ СУДУ ЗА ТИЖДЕНЬ

03 серпня 2016, 16:14

З метою здійснення контролю за станом розгляду справ Зарічним районним судом м. Суми щотижнево готується та обговорюється на виробничих нарадах інформація щодо призначення та розгляду справ суддями, здійснюється аналіз причин відкладення розгляду справ, суддями надаються відповідні пояснення.

   Так, в період з 21 липня 2016 року по 27 липня 2016 року Зарічним районним судом м. Суми було розглянуто 59 кримінальних проваджень та матеріалів в порядку КПК України, 58 цивільних та адміністративних справ, 16 матеріалів про адміністративні правопорушення.

   За вказаний період було призначено 105 кримінальних проваджень та 144 цивільних та адміністративних справ. У цей же період до суду надійшло136 цивільних справ, 72 кримінальних проваджень та матеріали в порядку КПК України, 12 адміністративних справ, 24 матеріалів про адміністративні правопорушення, всього – 244 справи.

   Основними причинами відкладення цивільних справ є:

   неявка в судове засідання сторін та їх представників; 

  відсутність зворотних повідомлень про вручення судових повісток; 

  зміна та уточнення позовних вимог позивачами; 

  клопотання та заяви учасників процесу про відкладення розгляду справи;

   кримінальних проваджень:

   несвоєчасне виконання органами поліції ухвал (постанов) суду про

   примусовий привід в судове засідання свідків, потерпілих, підсудних;

   призначення експертиз та їх тривале проведення;

   неявка в судове засідання учасників процесу.

   Крім того, з метою здійснення контролю за повнотою та своєчасністю направлення суддями електронних копій судових рішень до Єдиного державного реєстру судових рішень, щотижня готується та обговорюється відповідний звіт.

  Всього за період з 21 липня  2016 року по 27 липня 2016 року до ЄДРСР направлено 395 електронних копій судових рішень (з врахуванням судових рішень, які не були внесені з 01.01.2010 р. на виконання вимог ЗУ «Про забезпечення права на справедливий суд»).