flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом розглянуто клопотання відносно міського голови м. Ромни Сумської області

30 серпня 2016, 08:53

29 серпня 2016 року слідчим суддею відмовлено за необґрунтованістю в задоволенні клопотання слідчого військової прокуратури Сумського гарнізону про відсторонення громадянина С. від посади міського голови м. Ромни Сумської області.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку протягом п’яти днів.

Повний текст ухвали буде оголошено о 13-30 год. 01.09.2016 року.

Про обґрунтування підстав відмови в задоволенні клопотання судом буде додатково повідомлено після виготовлення повного тексту ухвали.

Нагадуємо, що в провадженні військової прокуратури Сумського гарнізону знаходиться кримінальне провадження, в якому міському голові міста Ромни Сумської області оголошено підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 368 КК України : вимаганні та отриманні неправомірної вигоди в розмірі 50 000 (п’ятдесят тисяч) гривень за позитивне та безперешкодне надання дозволу одному з підприємств на будівництво, експлуатацію, а в подальшому технічне обслуговування комп’ютерних та кабельних мереж на території міста Ромни Сумської області.

Як раніше повідомлялося, ухвалою слідчого судді Зарічного районного суду м. Суми до підозрюваного 20.08.2016 року застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Окрім того, слідчий суддя виконуючи вимоги ч. 3 ст. 183 КПК України, а також враховуючи сімейний стан підозрюваного і відсутність будь-яких обґрунтувань в клопотанні про застосування запобіжного заходу та в поясненнях слідчого чи прокурорів під час розгляду клопотання щодо розміру застави та будь-яких доказів щодо майнового стану визначив підозрюваному заставу у розмірі 100-та мінімальних заробітних плат, що складає 145500 грн.