flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До суду завітали студенти

28 вересня 2016, 11:22

27 вересня 2016 року до суду завітали студенти 3 курсу Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ, які навчаються за спеціальністю «Правознавство».

На початку зустрічі студенти поспілкувалися з керівником апарату Аллою Ковтун, яка розповіла про категорії справ, що розглядаються в суді та різницю між ними, кількість працівників суду та їх посади, нововведення в судовій системі.

Окрім того, студенти були ознайомлені з веб-сторінкою Зарічного районного суду м. Суми на порталі «Судова влада», можливістю проведення судових засідань у режимі відеоконференції, можливістю відправки учасникам процесу процесуальних документів та повісток в електронному вигляді в рамках проекту «Електронний суд» та направлення повісток у вигляді SMS.

Студенти, в свою чергу, активно задавали питання з приводу діяльності суду та здійснення правосуддя.

Також всі присутні переглянули фільм «Життя справи в суді», в якому доступною мовою, на прикладі нашого суду, розповідається про всі стадії проходження справи в суді.

Студенти-правники, вдосконалюючи свої практичні і теоретичні навички, були присутні у відкритому судовому засіданні під час розгляду цивільної справи де уважно спостерігали за судовим процесом, головуючим суддею якого була суддя Ганна Шелєхова. Голова суду Шелєхова Ганна на прикладі відвіданого ними засідання розповіла про підстави для відкладення розгляду справи, та роботу судді в цілому.

Далі зустріч продовжилася в залі судового засідання, де суддя Зарічного районного суду м. Суми Алла Сидоренко провела лекцію для студентів на тему: «Зміни до Конституції України в частині правосуддя».

Студенти, залишаючи стіни будівлі правосуддя, були вражені роботою нашого суду!

Сподіваємося, що час проведений в Зарічному районному суді м. Суми сприятиме формуванню поваги до суду, підвищенню рівня правової культури, обізнаності про порядок захисту прав і свобод людини.