flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом взято під варту осіб, які підозрюються у виготовленні та збуті сильнодіючих наркотичних засобів

28 березня 2017, 08:17

   27 березня 2017 року слідчим суддею розглянуті клопотання старшого слідчого управління ГУНП в Сумській області про обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою стосовно громадян З. та К., які підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень за ч. 2 ст. 307 КК України (незаконне виробництво, зберігання чи збут наркотичних засобів, вчинений за попередньою змовою групою осіб), ч. 2 ст. 313 КК України (незаконному придбанні та зберіганні обладнання, пристосованого для виготовлення психотропних речовин, вчинений за попередньою змовою групою осіб), ч. 1 ст. 263 КК України (незаконне придбання та зберігання боєприпасів без передбаченого законом дозволу), ч. 2 ст. 14, ст. 348 КК (готування до посягання на життя працівника правоохоронного органу у зв’язку з виконанням службових обов’язків), та громадянина Н., який підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 307 КК України (незаконне виробництво, зберігання чи збут наркотичних засобів, вчинений за попередньою змовою групою осіб).

    До підозрюваного З. застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
   До підозрюваних Н. та К. застосовані запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою та визначено розмір застави в сумі 128 тисяч гривень. У разі внесення застави та після звільнення підозрюваних Н. та К. з-під варти на них покладуться обов’язки:
- прибувати за кожною вимогою до слідчого, прокурора, суду;
- повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну місця проживання, роботи або навчання;
- утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними у кримінальному провадженні.
  Також, на підозрюваного К., у разі внесення застави та звільнення з-під варти, покладеться обов’язок здати на зберігання слідчому паспорт для виїзду за кордон.

   Слідчим суддею оголошено вступні та резолютивні частини ухвал.
   Строк дії ухвал встановлено до 16 год. 00 хв. 24 травня 2017 року включно.

   Ухвали можуть бути оскаржені в апеляційному порядку протягом п’яти днів

   Інформаційно: громадяни З., Н. та К. вступили у змову між собою та на початку січня 2017 року в с. Підліснівка Сумського району організували місце для виготовлення психотропних речовин (амфетаміну) та налагодили мережу з їх збуту на території Сумської та Волинської областей.