flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд – це не лише судді!

11 грудня 2017, 17:40

Працівник апарату суду—це перший представник судової системи, з яким Ви, як відвідувачі, зустрічаєтеся у приміщенні суду. А у підсумку, під враженням від цієї зустрічі, складаєте власну думку як про конкретний суд, так і про всю судову систему загалом.

Цього разу ми пропонуємо вашій увазі новий проект «Суд – це не лише судді!», в рамках якого Зарічний районний суд м. Суми буде знайомити усіх із працівниками апарату нашого суду.

А розпочнемо з керівництва!

Алла Миколаївна Шевченко – керівник апарату Зарічного районного суду м. Суми. На цій посаді працює із 2011 року. Свій робочий шлях у суді розпочинала ще у 2003 році з посади секретаря судового засідання, пізніше працювала консультантом суду.

Відповідно до розподілу функціональних обов’язків, керівник апарату виконує наступні обов’язки:

  • здійснює безпосереднє керівництво апаратом суду, забезпечує організованість та злагодженість у роботі підрозділів суду, працівників апарату суду, їх взаємодію у виконанні завдань, покладених на апарат суду щодо організаційного забезпечення діяльності суду;
  • взаємодіє з Державною судовою адміністрацією України, з територіальним управлінням Державної судової адміністрації України в Сумській області, органами суддівського самоврядування, органами державної влади, органами місцевого самоврядування, іншими установами й організаціями, засобами масової інформації з питань забезпечення діяльності суду;
  • організовує та контролює ведення діловодства в суді відповідно до Інструкції з діловодства;
  • забезпечує виконання всіма працівниками норм трудового законодавства, здійснює контроль за дотриманням трудової дисципліни і належним веденням журналу обліку робочого часу;
  • розподіляє обов’язки між працівниками апарату суду, контролює виконання ними функціональних обов’язків;
  • здійснює організаційне забезпечення ведення судової статистики, діловодства, обліку та зберігання судових справ, належного ведення архіву та роботи бібліотеки суду;
  • організовує та забезпечує належне здійснення прийому громадян працівниками канцелярії суду;

І усе це – лише невеличкий перелік того, що виконує Алла Миколаївна.

Енергійна, творча, справедлива, має безліч креативних ідей, які завжди втілює в життя. Крім того Алла Миколаївна завжди проведе цікаву екскурсію приміщенням суду для школярів та студентів. І як ніхто зможе цікаво розповісти про роботу суду навіть третьокласникам.     

Окрім того вона є сертифікованим випускником програми з питань судового адміністрування Університету штату Мічиган (США). А також розробником та викладачем дистанційного навчального курсу для керівників апаратів судів та їх заступників «Судове адміністрування» в Національній школі суддів України.

Алла Шевченко постійно підвищує рівень власної кваліфікації беручи участь у різноманітних правових конференціях, круглих столах, дистанційних навчаннях.

Слідкуйте за подіями на нашому офіційному веб-сайті та сторінках суду в соціальній мережі Фейсбук. Кожного дня ми будемо знайомити вас із працівниками апарату та більш детально розкажемо про посадові обов’язки.