flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд – це не лише судді!

13 грудня 2017, 17:30

Сьогодні в рамках проекту «Суд – це не лише судді!» ближче познайомимо вас із обов’язками головного спеціаліста по роботі зі зверненнями громадян та юридичних осіб Юлії Олександрівни Попович.

Юлія Попович по посаді головного спеціаліста працює із 2015 року. А свій робочий шлях в Зарічному районному суді розпочинала у 2013 році на посаді секретаря судового засідання.

Відповідно до розподілу функціональних обов’язків, головний спеціаліст по роботі зі зверненнями громадян та юридичних осіб обов’язки виконує наступні обов’язки:

  • за дорученням голови суду готує проекти відповідей на звернення, які надходять на адресу голови суду;
  • здійснює облік звернень громадян та юридичних осіб, готує проект аналізу роботи суду з розгляду звернень;
  • відповідає за організацію доступу до публічної інформації;
  • в разі відсутності прес-секретаря суду виконує функції особи, відповідальної за спілкування зі ЗМІ;
  • здійснює систематизацію законодавства та судової практики.

І усе це – лише невеличкий перелік того, чим займається Юлія Олександрівна.

Завжди привітна та усміхнена. В разі потреби підкаже усім відвідувачам де знаходиться приймальня судді чи канцелярія суду; допоможе знайти на інформаційному стенді необхідний зразок заяви чи реквізити судового збору; розкаже як відстежити рух конкретної справи за допомогою інформаційного кіоску.

Із задоволенням проведе екскурсію приміщенням суду для студентів та розкаже легенду про богиню правосуддя Феміду молодшим школярам.

Юлія Попович постійно підвищує рівень власної кваліфікації: проходе навчання в Національній школі суддів України та бере участь у різноманітних дистанційних навчаннях, у тому числі за програмою для спеціалістів із забезпечення зв’язків із засобами масової інформації (прес-секретарів). Але не зупиняється на досягнутому та постійно вдосконалює свої знання, вміння та навички!