flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом розглянуто справу про притягнення до адміністративної відповідальності (додано відеосюжет)

19 грудня 2017, 15:38

 У зв’язку з суспільним інтересом Зарічний районний суд повідомляє, що 18 грудня 2017 року судом розглянуто адміністративний протокол про притягнення до відповідальності громадянина М. за ч.1 ст. 130 КУпАП (керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння).

Провадження у справі відносно громадянина М. закрито у зв’язку з відсутністю в його діях складу адміністративного правопорушення.

Правопорушник в судовому засіданні вину не визнав та пояснив, що 28 вересня 2017 він повертався додому зі святкування з нагоди Дня вчителя, за кермом автомобіля був водій, а він сидів на задньому сидінні. Цей факт в судовому засіданні підтвердив свідок громадянин Л.

Таким чином, в судовому засіданні не було встановлено, що саме громадянин М. перебував за кермом автомобіля.  Ця інформація спростовується поясненнями свідків та не підтверджується відеозаписом з нагрудних камер працівників поліції.

Окрім того на момент складання протоколу, сертифікат відповідності засобів вимірювальної техніки, затвердженому типу на спеціальний технічний засіб «Drager», за допомогою якого працівники патрульної поліції намагалися провести огляд водія не був чинний.

         Так, сертифікат відповідності засобів вимірювальної техніки затвердженому типу був виданий 01.09.2014 в установленому порядку на законодавчо регульований засіб вимірювальної техніки, що перебував в експлуатації до набрання чинності Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність», тобто до 01.01.2016, та згідно вимог ч.5 розділу Х цього Закону був чинним лише протягом визначеного у ньому строку дії, а саме - виключно до 27.03.2017.

На сьогодні постанова не набрала законної сили та може бути оскаржена в апеляційному порядку протягом десяти днів.

Пошук в Єдиному державному реєстрі судових  судових рішень по вказаному провадженню можна здійснити за номером 591/5564/17

 

 Відеосюжет можна переглянути на телеканалі UA:Суми за посиланням: http://tv.sumy.ua/spravu-deputata-vitaliya-melnyka-zakryly/