flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд – це не лише судді!

19 грудня 2017, 15:42

Сьогодні в рамках проекту «Суд – це не лише судді!» ближче познайомимо вас із обов’язками головного спеціаліста із забезпечення зв’язків із засобами масової інформації (прес-секретаря) Наталії Василівни Горкуши.

Наталія Горкуша на посаді прес-секретаря суду в Зарічному районному суді м. Суми працює з лютого 2017 року, але в судовій системі працює вже  більше 10 років.

Свій трудовий шлях в судовій системі вона розпочала з червня 2007 року на посаді секретаря судового засідання, а з 2010 року на посаді консультанта Липоводолинського районного суду Сумської області.

Відповідно до розподілу функціональних обов’язків, головний спеціаліст із забезпечення зв’язків із засобами масової інформації (прес-секретар) виконує наступні обов’язки:

  • розробляє за погодженням із керівництвом суду плани заходів щодо оперативного інформування громадськості та ЗМІ стосовно розгляду резонансних судових справ;
  • бере участь у підготовці та проведенні прес-конференцій, брифінгів, організації тематичних зустрічей з питань діяльності суду;
  • за дорученням голови суду або керівника апарату суду надає інтерв’ю представникам ЗМІ;
  • забезпечує, в межах компетенції, підготовку прес-релізів, буклетів, брошур, матеріалів для прес-конференцій, брифінгів, аудіовізуальних презентацій із використанням комп’ютерних технологій, періодичних видань щодо діяльності суду;
  • забезпечує інформаційне наповнення веб-сайту суду та здійснює аналіз ефективності цієї роботи;
  • здійснює моніторинг публікацій у ЗМІ щодо питань діяльності органів судової влади, коментарів стосовно справ, які були розглянуті в судах та надає керівництву суду добірки інформаційних матеріалів, експрес-аналізів (дайджестів) матеріалів ЗМІ;
  • направляє в ЗМІ прес-релізи та копії офіційних документів, анонсування подій і заходів, програм і планів суду за попереднім погодженням із керівництвом суду;

Прес-секретар – це чудова професія для комунікабельної людини, людини якій подобається постійний рух та спілкування. Саме такими якостями володіє наш прес-секретар Наталія Горкуша.

Наталія Василівна з радістю проведене ознайомчу екскурсію суду для всіх бажаючих  завжди привітна, люб’язна та доброзичлива.

Саме завдяки їй  Ви можете слідкувати за новинами суду не лише на офіційній сторінці суду на порталі Судова влада України, а також в соціальних мережах, зокрема: Facebook  та Instagram.

Окрім іншого, постійно підвищує рівень власної кваліфікації: проходе навчання в Національній школі суддів України та бере участь у різноманітних дистанційних навчаннях. На досягнутому не зупиняється та постійно вдосконалює свої знання, вміння та навички!