flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд – це не лише судді!

20 грудня 2017, 16:37

Сьогодні в рамках проекту «Суд – це не лише судді!» ближче познайомимо вас із обов’язками головного спеціаліста з кадрового забезпечення Марини Вікторівни Токар.

Марина Токар з лютого 2007 року працювала на посаді консультанта з кадрової роботи, а з квітня 2016 року на посаді головного спеціаліста з кадрового забезпечення в Зарічному районному суді м. Суми, але в судовій системі працює вже  більше 9 років.

Свій трудовий шлях в судовій системі вона розпочала з червня 2001 року на посаді старшого секретаря Великоолександрівського районного суду Херсонської області. 

Відповідно до розподілу функціональних обов’язків, головний спеціаліст з кадрового забезпечення виконує наступні обов’язки:

  • готує та контролює документацію для продовження терміну перебування на державній службі працівникам апарату суду в установленому законодавством порядку;
  • готує проекти наказів голови суду та керівника апарату з кадрових питань та здійснює їх реєстрацію;
  • готує матеріали для проведення конкурсного відбору на посади державних службовців апарату суду, атестації та проведення щорічної оцінки виконання державними службовцями апарату суду покладених на них обов'язків і завдань;
  • здійснює документальне оформлення вступу на державну службу, її проходження та припинення;
  • складає табель обліку використання робочого часу працівників апарату та суддів;
  • забезпечує збір інформації та складає графік відпусток суддів та працівників апарату суду, контролює його виконання;
  • проводить роботу з обліку, зберігання та оформлення особових справ та трудових книжок суддів і працівників апарату суду;
  • готує матеріали на заохочення працівників суду, веде відповідний облік;

 

Термін “кадри” у перекладі з французької означає професіонали, які займаються тією чи іншою діяльністю, працею у тій чи іншій системі, галузі, на тому чи іншому підприємстві.

Правильна організація діяльності кадрової служби, кадрового діловодства має велике значення для роботи будь-якої установи. Так, це переважно «паперова робота», але дуже відповідальна та різноманітна. Проекти наказів, графіки відпусток, облік військовозобов’язаних, охорона праці, робота в кадрах-WEB, суддівське досьє тощо – це все з легкістю готується  Мариною Вікторівною оперативно та якісно. За роки роботи в суді вона зарекомендувала себе як відповідальний, дисциплінований і акуратний працівник, який добре обізнаний з вимогами чинного законодавства, що стосується кадрового забезпечення в суді.

Також вона перша, з ким Ви познайомитесь, якщо вирішите влаштуватись на роботу до суду. Марина Вікторівна ознайомить кожного з правилами вступу на державну службу, надасть консультативну допомогу і не тільки кандидатам на посаду, а за запрошенням прийде до закладу освіти або центру зайнятості з лекцією на дану тему.

Окрім іншого, Марина Токар постійно підвищує рівень власної кваліфікації: проходе навчання в Національній школі суддів України та бере участь у різноманітних дистанційних навчаннях. На досягнутому не зупиняється та постійно вдосконалює свої знання, вміння та навички!