flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом взято під варту двох осіб, підозрюваних в організації незаконного переправлення особи через державний кордон України

17 лютого 2018, 14:48

17 лютого 2018 року слідчим суддею обрано громадянам Ш. та М. запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою із визначенням розміру застави в сумі 70480 гривень та 35240 гривень відповідно.

Особи підозрюється в організації незаконного переправлення жінки через державний кордон України, вчинене за попередньою змовою групою осіб з корисливих мотивів (ч.3 ст. 332 КК України).

На думку суду, прокурором доведено наявність обґрунтованої підозри у вчиненні цими особами інкримінованого їм кримінального правопорушення, що підтверджується наданими суду матеріалами кримінального провадження.

Доведеними слід вважати наявність ризиків, передбачених п.п. 1, 3, 5 ст. 177 КПК України, оскільки особи підозрюються у вчиненні дій, пов’язаних з незаконним переміщенням осіб через державний кордон України, в групі з іншими особами. Отже, їм можуть бути відомі певні відомості пов’язані з цією діяльністю, особи причетні до цього, можливі свідки у справі, їх місцезнаходження. Крім того, обоє підозрювані мають певні зв’язки з іноземною державою, неодноразово її відвідують, проживають в безпосередній близькості до кордону.

Також матеріалами клопотання підтверджено, що в провадженні іншого суду перебуває справа за обвинуваченням громадянина Ш. у вчиненні подібного кримінального правопорушення, по якому останньому вже обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Беручи до уваги зазначене, суд вважає, що на час розгляду клопотання більш м’які запобіжні заходи, ніж тримання під вартою, не запобігнуть ризикам, доведеним прокурором.

При визначенні розміру застави суд врахував майновий та сімейний стан підозрюваних, інші дані про осіб, а також наявність ризиків.

Строк дії ухвали відносно підозрюваного Ш. визначено до 15 квітня 2018 року включно. 

Строк дії ухвали відносно підозрюваного М. визначено до 14 квітня 2018 року включно. 

Ухвали суду може бути оскаржені в апеляційному порядку протягом п’яти днів.