flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги громадян, які подають позовні заяви про стягнення заборгованності, або інші грошові стягнення

05 серпня 2013, 09:11
Повідомляємо, що у звязку із відсутністю у матеріалах справи та в подальшому у виконавчих документах ідентифікаційного номеру позивача і стягувача, що передбачено ст. 18 Закону України «Про виконавче провадження», відділом Державної виконавчої служби такі виконавчі листи повертаються до суду без виконання.
У зв’язку з цим, щоб запобігти в подальшому невиконанню рішень суду з цієї причини, просимо при подачі позовних заяв до документів долучати копію довідки про наявність ідентифікаційного номеру (позивача, відповідача, заявника тощо), а також перевіряти наявність документів, у яких містяться наступні відомості:
1. повне найменування юридичної особи або ім'я (прізвище, ім'я та по батькові) фізичної особи стягувача і боржника;
2. місцезнаходження юридичної особи або місце проживання чи перебування фізичної особи;
3. ідентифікаційний код стягувача та боржника або номер і серія паспорта стягувача для фізичних осіб - громадян України, які через свої релігійні або інші переконання відмовилися від прийняття ідентифікаційного номера;
4. інші відомості, які можуть сприяти примусовому виконанню, зокрема, дата народження боржника та його місце роботи (для фізичних осіб), місцезнаходження майна боржника, рахунки стягувача та боржника тощо.

Одночасно звертаємо увагу, що виконавчі листи щодо примусового виконання рішення суду видаються на вимогу стягувача після набрання рішенням суду законної сили.