flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До військовослужбовця, підозрюваного у вимаганні та одержанні хабара у розмірі 8 тисяч доларів, судом застосовано запобіжний захід

01 березня 2018, 16:04

28 лютого 2018 року слідчим суддею задоволено клопотання начальника 2-го відділення слідчого відділу УСБУ в Сумській області про застосування запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту відносно підозрюваного Г.

Особа підозрюється в одержанні неправомірної вигоди для себе та третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням (ч.3 ст. 369-2 КК України).

Також на підозрюваного покладено наступні обов’язки:

  • прибувати до слідчого (прокурора), слідчого судді, суду (залежно від стадії кримінального провадження) по першому виклику;
  • не відлучатися за межі визначеного місця проживання без дозволу слідчого, прокурора або суду, залежно від стадії кримінального провадження;
  • повідомляти слідчого, прокурора чи суд, залежно від стадії кримінального провадження, про зміну свого місця проживання, навчання чи роботи;
  • утриматись від спілкування з громадянином М.

На думку суду, прокурором доведено наявність обґрунтованої підозри громадянина Г. у вчиненні інкримінованого кримінального правопорушення, що підтверджується наданими суду матеріалами кримінального провадження.

Доведеними слід вважати наявність ризиків, передбачених п.п. 1, 3 ст. 177 КПК України, оскільки особа підозрюється у вчиненні дій, пов’язаних з отриманням неправомірної вигоди, в групі з іншими особами, отже, останньому можуть бути відомі певні відомості пов’язані з цією діяльністю, особи причетні до цього, можливі свідки у справі, їх місцезнаходження, а також інші необхідні для слідства відомості, обізнаність про які на цій стадії може зашкодити інтересам слідства.

Беручи до уваги зазначене, суд вважає, що на час розгляду клопотання більш м’які запобіжні заходи, ніж домашній арешт, не запобігнуть ризикам, доведеним прокурором.

Строк дії ухвали визначено до 27 квітня 2018 року включно.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку протягом п’яти днів.

Інформаційно: громадянин Г., будучи військовослужбовцем, у лютому 2018 року вимагав у іншого громадянина неправомірну вигоду в розмірі 8 тисяч доларів США, за вирішення питання про закриття кримінального провадження за фактом зберігання останнім особливо небезпечного наркотичного засобу «канабіс».