flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Справу відносно обвинуваченого у пособництві фінансування тероризму направлено для визначення підсудності

12 березня 2018, 15:59

12 березня 2018 року обвинувальний акт відносно громадянина Д. направлено до Апеляційного суду Сумської області для вирішення питання про направлення подання до Верховного суду для визначення підсудності. Особа обвинувачується у вчиненні пособництва фінансування тероризму за попередньою змовою групою осіб (ч.5 ст. 27, ч.2 ст. 258-5 КК України)

Згідно ч. 1 ст. 32 КПК України кримінальне провадження здійснює суд, у межах територіальної юрисдикції якого вчинене кримінальне правопорушення, а якщо місце вчинення кримінального правопорушення встановити неможливо – судом у межах територіальної юрисдикції якого закінчено досудове розслідування.

В обвинувальному акті відсутні будь-які відомості про те, що злочин було вчинено в межах територіальної юрисдикції Зарічного районного суду м. Суми. 

Так громадянин Д. обвинувачується у тому, що сприяв фінансуванню діяльності терористичної організації «ЛНР» шляхом організації постачання та розповсюдження продукції «СНЕК ЕКСПОРТ» на території Луганської області. Тобто, в обвинувальному акті вказана адреса юридичної особи, яка здійснювала поставку товару та місце його реалізації, що на думку суду безпосередньо пов’язано з місцем вчинення злочину.

Також в обвинувальному акті зазначено про те, що особа вчиняла злочин і перебуваючи в м. Горлівка Донецької області. Крім того відповідно до обвинувального акту громадянин Д. за вчинення протиправних дій отримував грошові винагороди шляхом перерахування на особисту карту ПАТ «Приватбанк» в м. Маріуполь Донецької області, що також безпосередньо пов’язано з вчиненням злочину.

Враховуючи викладене, відсутні підстави вважати, що неможливо встановити місце вчинення злочину.

Головуючий суддя Янголь Є.В.

Пошук в ЄДРСР судових рішень по вказаному провадженню можна здійснити 591/1186/18.