flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Спростування недостовірної інформації

23 березня 2018, 17:20

23 березня 2018 року на сайті інтернет видання «Xpress Сумской информационный портал» опубліковано статтю під назвою «Владислав Павлик, який збив дівчину на Роменській, відбувся штрафом».

Вважаючи поширену в згаданій статті інформацію неповною та недостовірною, з метою реалізації нашого права на відповідь та права суспільства на достовірну інформацію, Зарічний районний суд м. Суми вважає необхідним довести до відому громадськості наступне.

Дійсно 22 березня 2018 року Зарічним районним судом м. Суми громадянина П. визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, та накладено на нього адміністративне стягнення у вигляді штрафу на користь держави в сумі 10200 грн. з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Інформація про результати розгляду даного адміністративного матеріалу розміщена на сторінці Зарічного районного суду м. Суми на порталі «Судова влада», ознайомитися із якою можна за посиланням: https://zr.su.court.gov.ua/sud1805/pres-centr/news/453157/ та на сторінці суду в соціальній мережі Facebook – публікація за 22 березня 2018 року.

Звертаємо увагу, що протокол про вчинення адміністративного правопорушення за ч. 1 ст. 130 КУпАП відносно громадянина П. було складено за фактом керування ним транспортним засобом з явними ознаками алкогольного сп’яніння та відмови від проходження медичного огляду на стан сп’яніння. Ці події сталися вночі 30 грудня 2017 року та зовсім не пов’язані із дорожньо-транспортною пригодою, що сталася 09 лютого 2018 року по вулиці Роменській у м. Суми.

Дійсно, цей громадянин є також підозрюваним у скоєнні вище вказаного ДТП. 11 лютого 2018 року слідчим суддею обрано йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із визначенням розміру застави в сумі 140 960 гривень. Інформація про результати розгляду даного клопотання розміщена на сторінці Зарічного районного суду м. Суми на порталі «Судова влада», ознайомитися із якою можна за посиланням: https://zr.su.court.gov.ua/sud1805/pres-centr/news/430307/ та на сторінці суду в соціальній мережі Facebook – публікація за 11 лютого 2018 року.

Враховуючи вищевикладене, беручи до уваги право суспільства на достовірну інформацію, відповідно до ч. 2 ст. 30 Закону України «Про інформацію», Зарічний районний суд м. Суми вважає за необхідне реалізувати право на відповідь з приводу вищезазначеної публікації та просимо опублікувати нашого листа на сайті.

Хочу зазначити, що суд поважає роль ЗМІ у висвітленні діяльності судової системи та вважає неприпустимим перешкоджання у здійсненні такої діяльності. Втім, звертаю увагу на обов’язок журналіста подавати для публікації об’єктивну і достовірну інформацію, як того вимагає законодавство України. Тому, розуміючи немаловажний вплив ЗМІ на формування громадської думки, з метою поширення об’єктивної, достовірної та всебічної інформації про роботу суду, пропонуємо в подальшому звертатись до головного спеціаліста із забезпечення зв’язків з ЗМІ – Горкуші Наталії за тел. 60-04-53.