flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом винесено обвинувальний вирок обвинуваченому у пособництві фінансування тероризму

29 березня 2018, 11:37

29 березня 2018 року судом затверджено угоду про визнання винуватості між прокурором та обвинуваченим Д. у вчиненні пособництва фінансування тероризму за попередньою змовою групою осіб (ч.5 ст. 27, ч.2 ст. 258-5 КК України) та призначено йому покарання у виді штрафу в розмірі 8800 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 149600 грн. без позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю та конфіскації майна.

В судовому засіданні від прокурора надійшло клопотання про затвердження угоди про визнання винуватості між прокурором та обвинуваченим від 06.03.2018 року.

Згідно умов даної угоди, обвинувачений Д. беззастережно визнає вину у вчиненні злочину, сторони погодились на призначення покарання у виді штрафу в розмірі 8800 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян без позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та без конфіскації майна.

Також відповідно до умов угоди обвинувачений Д. зобов’язується:

  • сприяти судовому розгляду даного кримінального провадження щодо себе;
  • сприяти досудовому розслідуванню та під час судового розгляду у кримінальному провадженні за підозрою іншої особи у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 258-5, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 110 КК України, у тому числі шляхом надання показів під час допиту у якості свідка;
  • протягом місяця з дня затвердження угоди судом сплатити суму штрафу передбаченого угодою.

Обвинувачений Д. в судовому засіданні пояснив, що уклав угоду без будь-якого примусу, йому зрозумілі його права, наслідки укладення такої угоди, характер обвинувачення та покарання, яке буде призначене на підставі угоди, просив затвердити угоду та постановити вирок на її підставі.

Захисники також просили затвердити дану угоду, вважають, що вона відповідає вимогам КПК України.

Суд, вивчивши угоду про визнання винуватості між обвинуваченим та прокурором, дійшов висновку, що зазначена угода відповідає вимогам КПК України, підстави для відмови в її затвердженні відсутні та зазначена угода не порушує права, свободи та інтереси інших осіб.

При призначенні громадянину Д. виду і міри покарання суд врахував ступінь тяжкості та обставини вчиненого злочину, дані про його особу, обставини, що обтяжують та пом’якшують покарання, зміст укладеної угоди про визнання винуватості.

Вирок не набрав законної сили та може бути оскаржений в апеляційному порядку протягом 30 днів.

Головуючий суддя Янголь Є.В.

Пошук інформації щодо стадій розгляду справи можна здійснити на порталі «Судова влада» 591/1186/18.

Інформаційно: громадянин Д. обвинувачувався в тому, що упродовж травня 2016 – листопада 2016 року спільно з іншими особами, будучи обізнаними про факт діяльності на частині територій Луганської і Донецької областей терористичних організацій «ДНР» та «ЛНР», сприяв незаконному постачанню продукції ТОВ «Снек Експорт» на вказані тимчасово окуповані території.