flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд – це не лише судді!

03 квітня 2018, 18:51

Сьогодні ми продовжуємо проект «Суд – це не лише судді!» та ближче познайомимо вас зі помічниками суддів.

Помічник для судді – це його «права рука» та надійна підтримка.

Знайомтеся!

Юлія Кірілова на посаді помічника судді працює з листопада 2015 року. А в Зарічному районному суді м. Суми вона почала працювати із жовтня 2012 року на посаді секретаря судового засідання.

Гребенькова Оксана в суді працює із січня 2011 року. Спочатку на посаді секретаря суду, потім секретаря судового засідання, а з листопада 2017 року – на посаді помічника судді.

Рубаненко Алла із жовтня 2005 року по серпень 2012 року працювала секретарем судового засідання Зарічного районного суду м. Суми. А із серпня 2012 року вона помічник судді.

Коваленко Ірина почала працювати в Зарічному районному суді м. Суми із вересня 2006 року. За цей час обіймала посади друкарки, секретаря судового засідання, консультанта суду, а з лютого 2015 працює помічником судді.

Сапожнікова Юлія на посаді помічника судді працює із травні 2007 року, а в Зарічному районному суді м. Суми почала працювати із вересня 2004 року, спочатку секретарем судового засідання, а з листопада 2006 року – консультантом.

Кабаненко Алла із вересня 2002 року по листопад 2006 року працювала на посаді секретаря судового засідання Зарічного районного суду м. Суми. Потім звільнилася, але із жовтня 2010 року пройшла конкурсний відбір на посаду секретаря судового засідання, із лютого 2014 року працює помічником судді.

Каленіченко Тетяна помічником судді працює із квітня 2008 року, а на роботу до суду прийшла далекого листопада 2005 року та почала працювати секретарем судового засідання.  

Нікітенко Лілія також має великий досвід роботи в Зарічному районному суді м. Суми: за період із лютого 2004 по березень 2010 року працювала секретарем друкаркою та секретарем суду, а з березня 2010 року вона помічник судді.

Кулик Юлія із грудня 2003 року працює помічником судді, але почала свою кар’єру в Зарічному районному суді м. Суми далекого січня 2002 року, спочатку секретарем друкаркою, у вересні цього ж року переведена на посаду секретаря суду. На цій посаді Юлія працювала до грудня 2003 року.

Служенко Ольга помічником судді працює із грудня 2003 року, а в суді почала роботу з вересня 2002 року на посаді консультанта.

Міняйло Зоя з лютого 2000 року почала працювати секретарем судового засідання, з жовтня 2002 -  консультантом суду, помічником судді працює із грудня 2003 року.

Герасименко Лілія із січня 2000 року по вересень 2002 року працювала в Зарічному районному суді м. Суми, спочатку секретарем судового засідання, пізніше консультантом. Потім звільнилася та працювала в іншому суді нашого міста, але із квітня 2008 року знову працює консультантом Зарічного районного суду м. Суми, а з вересня 2009 року уже помічником судді.

Гапченко Ярослава – на посаді помічника судді працює із грудня 2010 року, але на роботу до Зарічного районного суду м. Суми пройшла за конкурсом у грудні 2006 року на посаду секретаря судового засідання, а у червні 2006 року переведена на посаду секретаря суду.    

Помічники суддів виконують значні об’єми роботи:

  • вивчають матеріали справ та здійснюють підбір законодавчої бази та судової практики, які необхідні для розгляду конкретної судової справи;
  • беруть участь у попередній підготовці судових справ до розгляду;
  • готують за дорученням судді проекти запитів, листів, іншої документації, пов’язаної із розглядом конкретної справи;
  • здійснюють контроль за надходженням та приєднанням до матеріалів судової справи нових документів;
  • контролюють підготовку судових засідань, які проводяться під головуванням судді та своєчасністю повідомлення про день та час проведення судового засідання осіб, які беруть участь у справі;
  • ознайомлюють учасників процесу з матеріалами судових справ, в тому числі осіб, що перебувають під вартою.

І усе це з урахуванням навантаження на суддів суду, яке є одним із найбільших в Сумській області.

Загалом робота помічника судді є надзвичайно відповідальною, оскільки робота судді багато в чому залежить від якісного, професійного та висококваліфікованого виконання своїх обов’язків його "правої руки".

Наші дівчата-помічники суддів справляються із щоденним об’ємом роботи на «відмінно», а коли суддя перебуває у відпустці чи відрядженні – завжди допоможуть своїм колегам із канцелярії чи архіву.

Усі вони – кваліфіковані працівники із великим стажем роботи та завжди ввічливі з відвідувачами і колегами.