flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обмін досвідом та моделі майбутньої співпраці

06 квітня 2018, 10:13

05 квітня 2018 року на базі юридичного факультету Сумського Національного аграрного університету, за сприянням ГО "Бюро правничих комунікацій", проведено зустріч, присвячену темі комунікаційних заходів органів судової влади з вищими навчальними закладами.

Голова Зарічного районного суду м. Суми Ганна Шелєхова та керівник апарату суду Алла Шевченко розповіли учасникам зустрічі загалом про комунікаційні заходи, які проводять в суді: «дні відкритих дверей», лекції, зустрічі, екскурсії. Більш детально Алла Шевченко зупинилася на правовій грі-квесті «Захисти свої права у суді», що була проведена у грудні 2017 року. Це перша в Сумській області такого роду співпраця суду зі студентами ВУЗів.

«Така форма комунікації, окрім знань законодавчої бази, розвиває логічне мислення та сприяє виробленню навичок прийняття відповідних рішень по ситуації, з якими студенти неодноразово будуть мати справу у своїй практичній діяльності. І, нарешті, сама гра викликала позитивні емоції, гарний настрій та бойовий дух, а також сприяє вихованню відповідальності щодо виконання поставлених завдань, прагнення до перемоги та вчить, що дійти до поставленої мети можливо при умові командної гри» - наголосила Алла Шевченко

Власними враженнями від проведеного квесту поділилися і Євген Страшок, викладач кафедри юридичних дисциплін Сумської філії ХНУВС, та студентка Олена Єрмоленко (капітан команди-переможиці)

У даному заході також приймали участь судді та працівники апаратів суду з міста Суми та Сумської області, а також представники провідних навчальних закладів, які здійснюють підготовку студентів за юридичними напрямками.  

Обговорили учасники комунікаційної зустрічі й напрямки та форми взаємодії у майбутньому.