flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Керівництво суду прозвітувало про свою роботу

16 травня 2018, 16:25

15 травня 2018 року в Зарічному районному суді м. Суми відбулися збори суддів, де голова суду Ганна Шелєхова, заступник голови суду Олександр Капкін та керівник апарату суду Алла Шевченко, відповідно до ст. 128 ЗУ "Про судоустрій і статус суддів" прозвітували про свою роботу.

Ганна Шелєхова у своєму виступі зазначила, що пріоритетними напрямками в роботі на посаді голови суду є зміцнення авторитету судової влади та довіри до суду і досягнути цього можна, на її думку, тільки щоденною сумлінною роботою, повагою до закону зі свого боку і з боку підлеглих, втіленні європейських стандартів у здійсненні правосуддя, у вихованні правової культури юристів та громадян.

Під час звітування голова суду окремо доповіла по кожній ділянці роботи суду, що вдалось зробити, які є досягнення та проблеми в роботі суду та що було зроблено нею особисто для вирішення існуючих проблем.

Окремо Ганна Шелєхова прозвітувала про комунікаційні заходи, що проводяться у суді, зокрема:

  • у 2017 році загалом проведено 35 днів відкритих дверей: 17 — для школярів, 18 — для студентів. У 2018 році: 4 – для школярів та 3 – для студентів.
  • 02 грудня 2017 року у Зарічному районному суді м. Суми вперше було проведено гру-квест «Захисти свої права в суді».
  • задля активізації навчально-пізнавальної діяльності студентів, підвищення якості підготовки фахівців та налагодження ефективної співпраці студентів із судом, 11 грудня 2017 року в Зарічному районному суді м. Суми відбулося перше модельне судове засідання зі студентами-правниками.
  • окрім того, за цей період в суді було запроваджено ведення лекторію на різну правову тематику, відзняті 22 міні – фільми про роботу суду спільно із журналістами телеканалу «UA:Суми».
  • із грудня 2017 року з метою підвищення рівня правової обізнаності населення м. Суми та Сумської області за ініціативи голови суду розпочато цикл передач у програмі «Феміда» та ранковій передачі у прямому ефірі на обласному радіо «Слобода FM». Всього за цей період вийшло 5 передач.

Всі комунікаційні та просвітницькі заходи покликані підвищувати рівень довіри громадян до судової системи та правової культури населення, а також налагоджувати діалог із громадськістю.

Заступник голови суду Олександр Капкін окремо доповів по кожній ділянці роботи суду, що вдалось зробити, які є досягнення та проблеми в роботі суду. Детальніше зупинився на статистичних даних щодо розгляду кримінальних справ та матеріалів за цей період та проведенні освітньої-просвітницької роботи з навчальних закладах міста Суми. Зокрема приймав участь в проведенні тематичних лекцій перед школярами про відповідальність неповнолітніх. Також приймав участь у зустрічі з головою та членами моніторингової групи ОБСЄ в нашому регіоні під час якої обговорювалося широке коло питань: як комунікація суду так і таке явище, як протидія незаконному тиску на суддів.

Керівник апарату суду Алла Шевченко підтримала позицію голови суду та заступника голови суду в повному обсязі та зауважила, що основним її завданням є організаційне забезпечення діяльності працівників апарату.

Під час свого виступу керівник апарату суду окремо доповіла по кожній ділянці роботи суду. Розповіла що вдалось зробити, які є досягнення та проблеми в роботі суду та що було зроблено нею особисто для вирішення існуючих проблем стосовно:

  • фінансового забезпечення діяльності суду;
  • кадрової роботи;
  • статистичної роботи;
  • комунікаційної діяльності;

Також керівник апарату суду зауважила, що вже не перший рік колектив Зарічного районного суду м. Суми працює над створенням ефективної системи взаємодії суду із засобами масової інформації та громадськістю. Даний напрямок є одним із головних у нашій роботі.

Пріоритетними в цьому спрямуванні є популяризація роботи суду, взаємодія суду зі ЗМІ, проведення просвітницької роботи серед громадян міста, робота з кадрами з метою підвищення культури спілкування та якості обслуговування громадян. Зарічний районний суд м. Суми у своїй роботі в даному напрямку використовує такі інструменти комунікації, як: зустрічі, лекції, бесіди, екскурсії, дні відкритих дверей, модельні судові засідання та правові квести для студентів

За результатами голосування роботу голови суду, заступника голови суду та керівника апарату суду визнано задовільною.