flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом взято під варту двох чоловіків, яких підозрюють у вимаганні та одержанні хабара

18 червня 2018, 13:26

16 червня 2018 року слідчим суддею обрано запобіжні заходи громадянам Ц. та Г. у вигляді тримання під вартою із визначенням розміру застави в сумі 528 600 гривень.

Чоловіків підозрюють в пособництві у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди службовою особою (ч.5 ст.27 ч.3 ст. 368 КК України).

Суд вважає доведеним обґрунтовану підозру обох осіб та погоджується з тим, що існують ризики, передбачені ст. 177 КПК України, а тому, відносно підозрюваних більш м’які запобіжні заходи, ніж тримання під вартою не зможуть запобігти ризикам, доведеним прокурором.

При визначенні розміру застави судом враховано сімейний стан підозрюваних, інші дані про осіб, обставини справи, наявність ризиків, передбачених ст. 177 КПК України, обставини справи та характер інкримінованого кримінального правопорушення.

Строк дії ухвал встановлено до 16 год. 00 хв. 10 серпня 2018 року.

Ухвали суду можуть бути оскаржені в апеляційному порядку протягом п’яти днів.

Інформаційно: чоловіків підозрюють у вимаганні від місцевого підприємства 100 тисяч гривень для передачі співробітникам Департаменту екологічної безпеки та дозвільно-ліцензійної діяльності Міністерства екології та природних ресурсів України. Після отримання всієї суми чоловіки обіцяли надати підприємству необхідні дозвільні документи на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря. Першу частину від обумовленої суми в розмірі 50 тис грн. підозрювані отримали.