flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулося засідання Ради суддів України за участю членів робочої групи

03 липня 2018, 09:44

02 липня 2018 року відбулося засідання Ради суддів України. В режимі відеоконференції за перебігом засідання спостерігали 293 члени постійно-діючих робочих груп Ради суддів України в областях з питань Розвитку суддівського самоврядування.

До постійно діючої робочої групи Ради суддів України з питань розвитку суддівського самоврядування у Сумській області увійшла й суддя Зарічного районного суду м. Суми Ганна Кривцова.

З вітальним словом до учасників звернулась Голова Верховного Суду Валентина Данішевська, яка була запрошена на засідання РСУ як очільниця найвищої судової установи держави. У засіданні також взяв участь Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк.

Звертаючись до членів робочої групи голова Верховного Суду Валентина Данішевська зазначила, що на її особисту думку чергування слідчих суддів у вихідні дні може здійснюватися одним суддею. Головне, щоб кожного разу це не була одна і та сама людина.

Відтак, окрім Установчого засідання Постійно діючих робочих груп члени РСУ розглянули питання щодо належної організації роботи слідчих суддів, затвердили технічний опис мантії судді Верховного Суду, про заохочення та різне.

За результатами обговорення РСУ рекомендувала суддям застосовувати чергування суддів та працівників апарату суду у неробочі дні, керуючись тим, що кількість суддів та працівників апарату суду під час чергування визначаються зборами суддів. Відповідно до рішення зборів суддів чергувати може і один слідчий суддя, що не слід розглядати як втручання у процес розподілу матеріалів кримінального провадження.

Щодо оплати праці, то робота суддів і працівників апарату суду, які залучаються до роботи у неробочий та понаднормовий час має здійснюватися відповідно до положень статей 72, 107 Кодексу законів про працю України абзацу 1 частини 4 статті 56 Закону України «Про державну службу» на підставі наказу керівника апарату суду та табелю обліку використання робочого часу.

Також члени РСУ затвердили технічний опис мантії судді Верховного Суду, а також створили робочу групу, яка працюватиме над новим ескізом «літньої» мантії для суддів місцевих загальних суддів, до якої ввійшли Олена Журавська, Оксана Марченко та Тетяна Суярко. На даний час відомо лише те, що мантія буде з натуральної «літньої» тканини.

І на останок члени РСУ підтримали подання про присвоєння почесного звання «Заслужений юрист України» судді Апеляційного суду Хмельницької області у відставці Анатолію Марцинкевичу, та вирішили нагородити Почесною грамотою Ради суддів України, Грамотою Ради суддів України й оголосити подяку Ради за значний вклад у зміцнення авторитету судової влади, високий професіоналізм, багаторічну сумлінну працю та з нагоди Дня незалежності України 41 судді у відставці та працівникам апарату судів.