flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обліково-статистична робота суду у І півріччі 2018 року знаходиться на належному рівні

06 липня 2018, 13:30

На виконання плану роботи суду на перше півріччя 2018 року проведено аналіз обліково – статистичної роботи суду за перше півріччя 2018 року.

У І півріччі 2018 року Зарічним районним судом м. Суми був виконаний увесь обсяг завдань по веденню обліково-статистичної роботи. Зокрема:

  • в електронному вигляді заповнювались документи первинного обліку;
  • здійснювався контроль за правильністю та достовірністю внесення відомостей у картки первинного обліку;
  • формувалась звітність про стан здійснення правосуддя;
  • здійснювались інші заходи, спрямовані на забезпечення подання своєчасної, достовірної, інформації про розгляд справ та матеріалів судом.

Разом з тим, в ході здійснення обліково-статистичної роботи в суді було виявлено й ряд недоліків, які не залежали від роботи працівників апарату суду. Так, залишається актуальною необхідність подальшого вдосконалення рівня та якості програмного забезпечення для належного функціонування автоматизованої системи діловодства суду, оскільки покращення та налагодження автоматизації документообігу суду є необхідним для забезпечення належного рівня обліково-статистичної роботи в суді.

Не дивлячись на вищезгадані недоліки, судом протягом І півріччя 2018 року було здійснено 100% ведення всіх обліково-статистичних карток по всіх категоріях справ та протягом звітного періоду здійснювалося внесення необхідних відміток у повному об’ємі.

Також, був забезпечений електронний підпис судових рішень, КДС та ДНЗС у програмі.

Працівники апарату суду продовжують використовувати програму «Атлант», як архівну базу даних за 2008-2010 роки.

Звіти складаються провідними спеціалістами із забезпечення автоматизованого документообігу та судової статистики, головним спеціалістом із судової статистики, перевіряються та підписуються головою суду або його заступником, і подаються до територіального управління Державної судової адміністрації у Сумській області без порушення установлених строків.

Підсумовуючи можна сказати, що недоліки, які виявляються під час обліково-статистичної роботи, головним чином пов’язані з недоліками КП «Д-3» (по всім виявленим недолікам судом ведеться листування з ДП «Інформаційні судові системи», в якому детально описуються виниклі проблеми та прохання усунути їх, а також робляться заявки в телефонному режимі). Та не дивлячись на вищевикладені обставини та враховуючи навантаженість на працівників суду, в цілому, стан обліково-статистичної роботи суду знаходиться на належному рівні, виявлені недоліки усуваються в робочому порядку, постійно ведеться робота по підвищенню знань працівників суду, що займаються судовою статистикою, систематично проводяться перевірки знань таких працівників.