flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Запрошуємо до співпраці навчальні заклади міста Суми

02 жовтня 2018, 16:09

Сьогодні, 02 жовтня 2018 року, голова Зарічного районного суду м. Суми Ганна Шелєхова взяла участь у зустрічі директорів шкіл м. Суми та запросила до плідної співпраці з метою підвищення рівня правової освіти підростаючого покоління, ознайомлення з принципами судочинства.

Ганна Шелєхова довела до відому усіх присутніх, що суддями та працівниками апарату Зарічного районного суду м. Суми на постійній основі проводяться зустрічі з учнями шкіл як в суді, так і безпосередньо в закладах освіти. Для кожної вікової групи передбачена і різна програма проведення зустрічей:

  • для наймолодших (учні 3-5 класів) – це легенда про богиню правосуддя Феміду; розповідь про мантію судді в Україні та інших країнах світу; показ коротеньких відеоматеріалів про символи правосуддя.
  • для учнів старших класів – це розповідь про гілки влади та державні символи; про категорії справ, що розглядаються в Зарічному районному суді м. Суми; адміністративну та кримінальну відповідальність неповнолітніх.
  • для студентів – це відвідування судових засідань; ознайомлення із роботою сайту суду та інформаційного кіоску; можливістю проведення судових засідань у режимі відеоконференції та направлення судових повісток у вигляді sms-повідомлень.

Також в суді систематично проводяться «Дні відкритих дверей» з пізнавальними екскурсіями по суду, спілкуванням з головою суду, суддями, працівниками апарату тощо.

Мета проведення заходів:

  • формування правової свідомості у молоді міста,
  • покращення обізнаності щодо діяльності судової системи,
  • професійне орієнтування
  • підвищення рівня суспільної довіри до суду тощо.

Також повідомила Ганна Шелєхова про можливість запрошення суддів до закладів освіти на лекції, але закликала повідомляти про це завчасно.

На завершення свого виступу голова суду Ганна Шелєхова закликала директорів шкіл до співпраці та запропонувала, з метою організації спільних зустрічей з учнями, вказану інформацію довести до відому викладачів.