flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Анна Кривцова знайомилася з польським досвідом системи правосуддя щодо неповнолітніх, які перебувають у конфлікті із законом

09 жовтня 2018, 14:27

У період з 30 вересня по 06 жовтня 2018 року суддя Зарічного районного суду м. Суми Анна Кривцова прийняла участь у робочому візиті в рамках проекту «Розвиток системи правосуддя та ресоціалізація щодо дітей у конфлікті з законом в Україні», який відбувся у Варшаві (Польща).

Зазначений проект розроблено для досягнення цілей, передбачених Планом дій з реалізації Національної стратегії у сфері прав людини, та сприятиме запровадженню в Україні ефективної системи правосуддя щодо дітей, які перебувають у конфлікті із законом, з урахуванням міжнародних стандартів та побудові системи ре-соціалізації неповнолітніх правопорушників.

Проект реалізовано у партнерстві з Освітнім домом прав людини в Чернігові та Міністерством юстиції України за фінансової підтримки програми RITA та Фонду Домів Прав Людини (Осло, Норвегія).

Українські правники та представники громадських організацій знайомились з польським досвідом системи правосуддя щодо неповнолітніх, які перебувають у конфлікті із законом, обговорили стандарти поводження з дітьми у конфлікті з законом на основі документів ООН та Ради Європи.

Участь у стажуванні приймали юристи, діяльність яких безпосередньо пов’язана з  системою правосуддя щодо дітей (судді, представники Національної поліції України, Генеральної прокуратури України, Центру пробації, Державної кримінально-виконавчої служби України, Міністерства юстиції України), науковці, а також представники громадських організацій, які займаються питаннями ре-соціалізації дітей у конфлікті з законом)

Стажування відбувалось в рамках співпраці громадської організації «МАРТ» (Україна, Чернігів), Гельсінського Фонду Прав Людини (Польща, Варшава) та Міжвідомчої координаційної ради з питань правосуддя щодо неповнолітніх Міністерства юстиції України.

В рамках проекту пройшли зустрічі із суддями та кураторами Сімейного суду м. Варшава; спеціалістами судового діагностичного центру, представником поліції Польщі, що займається питаннями неповнолітніх правопорушників та деморалізованих дітей, представником Міністерства юстиції Польщі, відбулися візити у виправні заклади напіввідкритого та відкритого типу, центри ресоціалізації для неповнолітніх, зустрічі з представниками громадських організацій, які займаються питаннями ре-соціалізації та допомоги дітям у конфлікті з законом.