flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Урок справедливості» для третьокласників міської школи № 9

10 жовтня 2018, 18:14

Сьогодні, 10 жовтня 2018 року, суддя-спікер Ганна Кривцова провела «Урок справедливості» для учнів 3-В класу КУ Сумська спеціалізована школа І-ІІІ ступеню № 9.

Ганна Кривцова розповіла школярам про особливості юридичної професії, про роботу судді та простими словами пояснювала, як дорослі мирно вирішують суперечки між собою. Також цікавлася у малечі чи виникаю між ними якісь спори та чи швидко дітлахи миряться.

Під час уроку було презентовано новий мультфільм про суд, знятий в рамках грантового проекту «Підвищення обізнаності дітей з діяльністю судів» за підтримки Програми USAID Ukraine - USAID Україна «Нове правосуддя».

Школярі активно приймали участь у дискусії та мали можливість відчути себе в ролі справедливих суддів. Допомагали героям мультфільму вирішити спір, що виник між звірами, а також долучились до "Клубу справедливців", отримавши подарунки-наліпки по завершенню уроку.

Такі уроки в школах проводяться за ініціативи Асоціації розвитку суддівського самоврядування України в рамках Всеукраїнської акції.