flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Робоча зустріч із працівниками Управління ДМС України у Сумській області

17 жовтня 2018, 13:29

12 жовтня 2018 року у приміщенні Зарічного районного суду м. Суми відбулася робоча зустріч з працівниками Управління Державної міграційної служби України в Сумській області. Під час зустрічі обговорено проблемні питання при вирішенні спорів, що виникають  при розгляді справ щодо видворення іноземця чи особи без громадянства з України та спорів, пов’язаних із перебуванням іноземця та особи без громадянства в Україні. Обговорили присутні також і шляхи їх вирішення.

Метою даної зустрічі стало формування єдиної судової практики застосування норм законодавства при вирішенні справ даної категорії.

На початку зустрічі зі вступним словом до присутніх звернулася голова суду Ганна Шелєхова та привітала гостей у приміщенні суду.

Голова Зарічного районного суду м. Суми Ганна Шелєхова зауважила, що на сьогоднішній день згідно штатного розпису в Зарічному районному суді м. Суми передбачено 15 посад суддів, проте наразі 4 посади суддів є вакантними.

З 01 липня 2015 року в Зарічному районному суді м. Суми запроваджено спеціалізацію з розгляду кримінальних справ та справ про адміністративні правопорушення і цивільних та адміністративних справ.

До складу спеціалізованої колегії з розгляду цивільних та адміністративних справ,  входять судді Шелєхова Г.В., Клименко А.Я., Сидоренко А.П., Кривцова Г.В., Грищенко О.В.

У зв’язку з поданням заяв про відставку суддів Прокудіної Н.Г. та Бурди Б.В. збільшилось навантаження на суддів внаслідок перерозподілу справ, що перебували в їх провадженні, навантаження на суддів є надмірним.

Зупинилася виступаюча і на статистичних даних розгляду та апеляційного перегляду справ даної категорії у 2017 – 2018 роках. Аналіз статистичних даних вказує, що питому частку у 2017 та 2018 році, як і у попередні роки займають спори саме  справи з приводу видворення іноземців та осіб без громадянства за межі території України.

В ході зустрічі обговорено і причини скасування судових рішень Зарічного районного суду м. Суми в 2017-2018 роках.