flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Студенти здобувають практичні знання та навички

05 грудня 2018, 10:06

Практика в суді для студентів юридичних спеціальностей є гарною можливістю для них, як майбутніх правників, визначитись із професійною долею та сформувати враження про судову систему.

Наразі в суді проходять практику студенти 4-го курсу юридичного факультету Київського національного університету ім. Т.Г. Шевченко Ярослава Сурган, Євгеній Сенченко та Сергій Субота.

Керівництво суду та працівники апарату завжди розповідають студентам-правникам про тонкощі роботи в суді. Так голова суду Ганна Шелєхова та в.о. керівника апарату суду Ольга Шаповал проводять бесіди та знайомлять практикантів з діяльністю, структурою суду. Наголошують на активному використанні інформаціних технологій в суді, а саме: можливість проведення судових засідань у режимі відеоконференції; можливістю відправки учасникам процесу процесуальних документів та повісток в електронному вигляді в рамках проекту «Електронний суд», направлення повісток у вигляді SMS.

В.о. керівника апарату суду Ольга Шаповал провела екскурсію для студентів у архіві суду. Розповіла про деякі особливості зберігання та знищення судових судових справ. Практиканти побачили як виглядають найстаріші справи, що зберігаються в архіві з 1974 року та справи, відібрані для знищення. А під час спілкування Ольга Шаповал розповіла студентам і про особливості вступу на державну службу та вакантні посади в Зарічному районному суді м. Суми.

Головний спеціаліст із судової статистики Ганна Євтушенко детально розповіла студентам про рух справи в суді від її реєстрації до передачі в архів. На тестовій базі програми Д-3 показала як відбувається розподіл справ за допомогою автоматизованої системи документообігу суду.

Спілкувалася зі студентами також і прес-секретар суду Наталія Горкуша, яка познайомила їх із веб-сторінкою Зарічного районного суду м. Суми на порталі «Судова влада» та сторінками суду в соціальних мережах Фейсбук, Інстаграм та Телеграм. Наочно продемонструвала, як самостійно відстежити рух будь-якої справи на веб-сайті Зарічного районного суду м. Суми, в якому розділі на сайті знайти оголошення про ваканті посади та документи, що стануть у нагоді кандидатам при вступі на державну службу.  

Також розповіла студента про зйомки циклу інформаційних передач «Про суд» в Зарічному районному суді м. Суми, метою якого є підвищення обізнаності громадян про судові правила і процедури. Кожний випуск — це нова тема і розповідь про те, що цікавить мешканців міста

Про можливість проведення судових засідань у режимі відео конференції та демонструє наочно судовий розпорядник Богдан Шкрумада. Присутні студенти були також в судому засіданні, яке проведено за допомогою відеоконференцзв`язку.

За час проходження практики в Зарічному районному суді м. Суми хлопці та дівчата кожного дня виконують практичні завдання, що їм доручають працівники апарату, таким чином знайомляться із роботою суду, відвідують відкритs судові засідання.

Сподіваємося, що досвід, набутий студентами під час практичного навчання, стане їм у майбутньому надійним підґрунтям для професійного зростання.