flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Мої «уроки справедливості»

22 січня 2019, 09:51

В рамках Всеукраїнської акції «Урок справедливості» у різних школах міста Суми я провела 16 таких уроків.

Я вдячна Асоціації розвитку суддівського самоврядування України та USAID за допомогу в проведенні цих уроків внаслідок використання запропонованого сценарію та мультфільму.

Що вразило найбільше?

Сучасні діти дуже розумні та активні. В них живе почуття справедливості, вони співчувають героям мультфільму, готові відстоювати свою позицію. Школярі активно приймали участь у дискусії, допомагали героям мультфільму вирішити спір, що виник між звірами. Раді спробувати себе у ролі справедливих суддів.

В підсумку, за результатами уроку, школярі розуміють, що бути суддею – це складно, така робота потребує знань, досвіду і сміливості.

Окрему подяку хочу виловити колективу Сумського дитячого будинку ім. С.П. Супруна, учні і викладачі якого виявилися дуже зацікавленими та готовими відстоювати свою думку.

Дякую Вам за Ваших дітей, які заряджали мене на цих уроках своїм оптимізмом та допитливістю, надихали на подальшу працю.

Сподіваюсь на продовження співпраці у питанні виховання у наших дітей поваги до верховества права.

Вчителі в школах різні, як і люди в житті. Одна з них скористалася можливістю перетворити урок у виховну лекцію для дітей, інша – взяла чашку та пішла пити каву. Сподіваюся, що Вам та Вашим дітям пощастило на небайдужого вихователя.

Голова Зарічного районного суду м. Суми Ганна Шелєхова