flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом відмовлено у відстороненні від займаної посади електромеханіка ТОВ "Міськсумиліфт" (із відеосюжетом)

24 січня 2019, 10:14

Сьогодні слідчим суддею відмовлено в задоволенні клопотання слідчого про відсторонення від займаної посади електромеханіка ТОВ «Міськсумиліфт» у зв’язку з необґрунтованістю.

Чоловіка підозрюють у порушенні правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель дитини (ст. 272 ч.2 КК України).

Заслухавши пояснення учасників процесу, дослідивши матеріали надані до клопотання, слідчий суддя прийшов до висновків, що стороною обвинувачення не підтверджно наявність достатніх підстав вважати, що саме такий захід як відсторонення від посади необхідний для припинення кримінального правопорушення та запобігання протиправній поведінці підозрюваного.

В судовому засіданні прокурор повідомила, що, усі документи, які стосуються події злочину вже було вилучено органами досудового розслідування в ході проведення слідчих дій. Таким чином, на думку суду, на даний час відсутній ризик того, що підозрюваний може знищити документи.

В судовому засіданні встановлено, що підозрюваний в силу своєї посади не має підлеглих, а за таких обставин, не зрозуміло: яким чином він, маючи обсяг повноважень як електромеханік, зможе впливати на свідків та інших учасників провадження. Крім того, у нього було вилучено мобільні телефони, де містились контакти осіб, з якими він спілкувався. До того ж, відповідно до ухвали Ковпаківського районного суду м. Суми від 04 січня 2019 року чоловікові обрано запобіжний захід у виді домашнього арешту та покладено у тому числі обов’язок: утримуватись від спілкування з конкретними свідками та потерпілими у кримінальному провадженні. Доказів того, що він порушив такий обов’язок суду не надано.

Крім того згідно наказу директора ТОВ «Міськсумиліфт» на період проведення слідчих дій і проведення досудового розслідування та встановлення обставин нещасного випадку припинено виконання обов’язків електромеханіка відповідно до посадової інструкції.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку протягом п’яти днів.

Слідчий суддя Клімашевська І.В.

Відеосюжет на телеканалі UA:Суми за посиланням: https://tv.sumy.ua/sud-ne-vidstoronyv-vid-posady-elektromehanika-misksumylift/.