flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Щодо розгляду справи за фактом фіктивного працевлаштування жінки на роботу до навчального закладу

20 березня 2020, 17:36

20 березня 2020 року, за клопотанням представника потерпілого для надання можливості реалізувати своє право на заявлення цивільного позову, відкладено підготовче судове засідання у справі стосовно колишніх головного бухгалтера та завідувачки сектору розрахунків та фінансових зобов’язань відділу бухгалтерського обліку та звітності одного з місцевих вищих навчальних закладів за фактом фіктивного працевлаштування жінки на роботу до навчального закладу.

Наступне підготовче судове засідання відбудеться 07 квітня 2020 року на 13 год. 30 хв.

Згідно з матеріалами справи, головний бухгалтер працевлаштувала у ВНЗ свою знайому на посаду бухгалтера. При цьому остання фактично свої безпосередні обов’язки не виконувала. За час фіктивного працевлаштування, з грудня 2016 року по червень 2018 року, бухгалтеру протиправно нараховано майже 50 тис. грн заробітної плати.

Колишня завідувачка сектору розрахунків та фінансових зобов’язань відділу бухгалтерського обліку та звітності ВНЗ нібито була обізнана про фіктивне працевлаштування, однак здійснювала відповідні операції, які призвели до розтрати коштів закладу.

Дії головного бухгалтера кваліфіковано за ч. 2 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (підроблення службовою особою офіційних документів) КК України.

Дії завідувачки сектору кваліфіковано за ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 191 (пособництво у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем) та ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 366 (пособництво у підробленні службовою особою офіційних документів) КК України.

Головуючий суддя – Шелєхова Г.В.

Пошук інформації щодо стадій розгляду справи можна здійснити на порталі «Судова влада» за № 591/1536/20.