flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги громадян!

03 березня 2014, 17:15
З 25.02.14 року в Україні розпочався процес щодо підготовки та проведення позачергових виборів Президента України.
Починаючи з вказаної дати та до дня виборів включно в Зарічному районному суді м. Суми здійснюватиметься чергування суддів та працівників апарату для забезпечення розгляду судом справ, що відносяться до компетенції місцевого загального суду як адміністративного суду відповідно до ст. 172-173 КАС України, а саме: справи щодо уточнення списків виборців, всі спори стосовно діяльності дільничних виборчих комісій, що знаходяться на території Зарічного району м. Суми.
Одночасно повідомляємо, що особа, яка набула право голосу або особа, яка має право голосу може звернутися за власною ініціативою до органу ведення Державного реєстру виборців щодо включення або внесення змін до Реєстру у порядку, визначеному ст. 19, 20 ЗУ «Про Держаний реєстр виборців».
З метою інформування громадян про виборче законодавство, порядок та підстави звернення до суду, час прийому позовних заяв, пов’язаних з виборчим процесом, на веб-сторінці суду було створено підрозділ «Вибори 2014» у розділі «Корисна інформація громадян», де також розміщено зразки позовних заяв про уточнення списків виборців, а саме про включення до (виключення зі) списку виборців, внесення змін до списку виборців.
Крім того, зразки зазначених заяв можна буде отримати безпосередньо в суді.