flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Штраф за перебування в магазині без маски. Апеляційний суд залишив без змін рішення суду

05 травня 2020, 15:36

30 квітня 2020 року Сумський апеляційний суд залишив без змін постанову судді Зарічного районного суду м. Суми, якою чоловіка, що перебував у магазині без маски, притягнуто до адміністративної відповідальності за порушення правил карантину та накладено штраф в розмірі 17 000 грн.

Нагадаємо, що відповідно до протоколу, чоловік ввечері 30 березня 2020 року зайшов до магазину «АТБ» без засобів захисту, тобто знаходився у публічному місці без засобів індивідуального захисту (медичної або респіраторної маски).

Не погодившись з рішенням суду першої інстанції, сумчанин оскаржив його до апеляційного суду, та просив закрити провадження в його справі в зв’язку із малозначністю вчиненого ним адміністративного правопорушення та обмежитись усним зауваженням.

Розглянувши матеріали справи, апеляційний суд залишив без змін постанову суду першої інстанції, оскільки суддя місцевого суду дійшов обґрунтованого висновку про наявність в діях особи складу адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 44 – 3 КУпАП.

Крім того, апеляційним судом також враховано, що чоловік не реагував на зауваження працівників та відвідувачів магазину про необхідність вдягти засіб індивідуального захисту та  поводився агресивно, висловлювався нецензурною лайкою. Порушуючи норми правомірної поведінки в суспільстві, чоловік повинен був знати, що такі його дії можуть призвести до притягнення його до відповідальності, однак знехтував цією обставиною.

Пошук в ЄДРСР судових рішень по вказаній справі можна здійснити за номером 591/1906/20.