flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвалено обвинувальний вирок у справі за фактом викрадення Державного Прапору з могили Героя України

24 червня 2020, 11:26

23 червня 2020 року судом ухвалено обвинувальний вирок у справі за фактом викрадення Державного Прапору України з могили Героя України. Обом чоловікам  призначено покарання у виді 4 років позбавлення волі з іспитовим строком 1 рік.

Нагадуємо, події трапилися у грудні 2019 року. Двоє чоловіків,  перебуваючи на Центральному кладовищі м. Суми, діючи за попередньою змовою групою осіб, незаконно заволоділи Державним прапором України з могили Героя України. Їх дії кваліфіковано за ч.3 ст. 297 КК України.

Допитані в судовому засіданні обвинувачені свою вину в скоєнні злочину визнали повністю та щиро покаялись.

В судовому засіданні встановлено, що обоє чоловіків є  раніше не судимими, працюють, мають позитивні характеристики, один із них має на утриманні двох неповнолітніх дітей.

До пом’якшуючих покарання обставин суд відніс щире каяття обвинувачених, активне сприяння розкриттю злочину, повернення майна. Обтяжуючою обставиною є вчинення злочину в стані алкогольного сп’яніння.

При призначенні виду та міри покарання суд врахував особи обвинувачених, висновки органу з питань пробації, характер та ступінь суспільної небезпечності скоєного ними злочину, пом’якшуючі та обтяжуючу покарання обставини.

Врахувавши викладене, суд вважав, що виправлення чоловіків можливе з призначенням покарання у виді позбавлення волі та застосуванням іспитового строку.

Головуючий суддя – Сибільов О.В.

Пошук в ЄДРСР судових рішень по вказаному провадженню можна здійснити за № 591/6/20.