flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За неодноразове керування автомобілем у стані наркотичного сп’яніння сумчанин заплатить чималий штраф

24 грудня 2020, 09:56

23 грудня 2020 року суд визнав винним громадянина Ч. у керуванні автомобілем у стані алкогольного сп’яніння (ч.3 ст. 130 КУпАП України) та застосував до нього адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 40 800 грн. На момент розгляду справи чоловік уже позбавлений права керування транспортними засобами.

Із протоколу вбачається, що 07 грудня 2020 року чоловік у в м. Суми по вул. Лінійна керував автомобілем з ознаками алкогольного сп’яніння (зіниці очей не реагують на світло, підвищена жвавість, поведінка, що не відповідає обстановці). Від проходження медичного огляду у визначеному законом порядку відмовився в присутності двох свідків.

Правопорушення вчинено особою, яка протягом року двічі була притягнута до адміністративної відповідальності за керування транспортними засобами в стані наркотичного сп’яніння.

Факт вчинення водієм адміністративного правопорушення та його вина підтверджується протоколом про адмінправопорушення, який складений належним чином, відеозаписами, оглянутим в судовому засіданні, підстав не довіряти яким у суду немає.

Застосовуючи до правопорушника стягнення, судом враховано характер вчиненого правопорушення, особу порушника, ступінь його вини, майновий стан.

Крім штрафу в розмірі 40 800 грн. правопорушникові доведеться сплатити і судовий збір у розмірі 420 грн. 40 коп.

Постанова не набрала законної сили та може бути оскаржена в апеляційному порядку протягом 10 днів.

Пошук в ЄДРСР судових рішень по вказаному провадженню можна здійснити за номером 591/7928/20.