flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Засуджено чоловіка, обвинуваченого в організації порностудії, та двох дівчат, що надавали сексуальні віртуальні послуги

02 лютого 2021, 11:33

02 лютого 2021 року судом винесено обвинувальний вирок стосовно громадянина П., якого підозрюють у виготовленні та розповсюдженні відеопродукції порнографічного характеру за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 301 КК України)

Чоловікові призначено покарання у виді позбавлення волі на строк 4 роки без позбавлення права займати певні посади чи займатися певною діяльністю з іспитовим строком 2 роки та покладено на нього наступні обов`язки:

  • періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації;
  • повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання.

Обвинувачений у судовому засіданні свою провину визнав повністю. У вчиненому розкаявся, просив його суворо не карати.

Вирішуючи питання про призначення покарання, суд врахував характер і ступінь тяжкості вчиненого кримінального правопорушення, особу винного, його поведінку, обставини, що пом`якшують і обтяжують покарання. До пом`якшуючих покарання обставин віднесено щире каяття обвинуваченого та активне сприяння розкриттю злочину.

Вирок не набрав законної сили та може бути оскаржений в апеляційному порядку протягом 30 днів.

Головуючий суддя – Сорока М.Р.

Розгляд справи відбувався у закритому судовому засіданні. Пошук в ЄДРСР судових рішень по вказаному провадженню можна здійснити за номером 591/8503/20.

Також інформуємо, що 15 та 22 січня 2021 року стосовно двох дівчат, які спілкувались в режимі онлайн та надавали сексуальні віртуальні послуги клієнтам, судом затверджено угоди про визнання винуватості. Обох визнано винуватими у пред’явленому обвинуваченні за ч. 3 ст. 301 КК України та призначено їм покарання в розмірі 17 тисяч  гривень.

Пошук в ЄДРСР судових рішень по справах можна здійснити за номерами 591/7697/20 та 591/7698/20.