flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До кримінальної відповідальності притягнуто чоловіка, якого обвинувачено у незаконному позбавленні волі своєї знайомої

02 лютого 2021, 15:20

02 лютого 2021 року судом винесено обвинувальний вирок стосовно чоловіка, якого обвинувачено у незаконному позбавленні волі своєї знайомої (ч.2 ст. 146 КК України). Чоловікові призначено покарання у вигляді штрафу в розмірі 17000 грн.

За матеріалами справи 29 листопада 2020 року чоловік, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, з мотивів ревнощів, приїхав до квартири своєї знайомої. Потім проти волі потерпілої, із застосуванням фізичної сили, виштовхав її з квартири та силоміць посадив у автомобіль. Потім вивіз дівчину до одного з гаражних кооперативів у місті.

В судовому засіданні обвинувачений свою вину у скоєнні кримінального правопорушення визнав повністю. В скоєному щиро розкаюється, просив вибачення у потерпілої.

Потерпіла також підтвердила фактичні обставини справи, вибачення від обвинуваченого вона приймає. Будь-яких претензій матеріального та морального характеру до нього на даний час не має.

При призначенні покарання суд врахував ступінь тяжкості вчиненого злочину, дані про особу обвинуваченого: який  раніше несудимий, він працює, має на утриманні неповнолітнього сина, на обліках ніде не перебуває, позитивно характеризується за колишнім місцем роботи, а також за місцем мешкання, Він має міцні соціальні зв’язки, має на утриманні батьків, які є пенсіонерами, злочин вчинив вперше, просив вибачення у потерпілої.

Вирок не набрав законної сили та може бути оскаржений в апеляційному порядку.

Головуючий суддя – Мальована-Когер В.В.  

Пошук в ЄДРСР судових рішень по вказаному провадженню можна здійснити за номером 591/8352/20.