flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До 9 років позбавлення волі засуджено чоловіка, обвинуваченого в сексуальному насильстві стосовно малолітньої

15 лютого 2021, 11:18

12 лютого 2021 року судом винесено обвинувальний вирок стосовно громадянина П., якого обвинувачено у сексуальному насильстві стосовно доньки своєї співмешканки (ч. 4 ст. 153 КК України)

Чоловікові призначено покарання у виді позбавлення волі на 9 років та стягнуто на користь матері, на відшкодування моральної шкоди заподіяної дівчинці, кошти в сумі 200 тисяч гривень.

За матеріалами справи чоловік близько року проживав у м. Суми з цивільною дружиною та її 6-річною донькою. 18 серпня 2019 року скориставшись тим, що дружина перебувала в іншій кімнаті, він вчинив щодо дівчинки сексуальне насильство.

Обвинувачений у судовому засіданні свою провину не визнав.

При призначенні покарання суд врахував обставини справи та дані про особу обвинуваченого, значну ступінь суспільної небезпечності скоєного злочину та його характер, відсутність пом’якшуючих покарання обставин та відсутність в обвинуваченого осуду морально-етичної сторони своєї неправомірної поведінки всупереч доведеним обставинам справи. Крім того діяння вчинені стосовно малолітньої дитини, які здатні заподіяти дитині психологічної травми на все життя. Тому суд вважав, що виправлення чоловіка можливе лише з призначенням покарання у виді позбавлення волі в межах строку, наближеного до максимальної санкції за цей злочин.

Вирок не набрав законної сили та може бути оскаржений в апеляційному порядку протягом 30 днів.

Головуючий суддя – Сибільов О.В., судді Мальована-Когер В.В., Клімашевська І.В.

Розгляд справи відбувався у закритому судовому засіданні. Пошук в ЄДРСР судових рішень по вказаному провадженню можна здійснити за номером 592/16349/19.