flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Засуджено двох чоловіків, що справляли природні потреби на пам’ятний знак Героям Майдану

10 березня 2021, 11:21

10 березня 2021 року судом ухвалено обвинувальний вирок двом чоловікам за вчинення хуліганства групою осіб, тобто грубого порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалось винятковим цинізмом (ч.2 ст. 296 КК України). Обом чоловікам  призначено покарання у виді 4 років обмеження волі з іспитовим строком 3 роки.

За матеріалами справи двоє чоловіків 29 червня 2018 року о другій годині ночі, прогулюючись по вул. Петропавлівській у м. Суми, справляли природні потреби на пам’ятний знак, встановлений на честь загиблих Героїв Небесної Сотні.

Допитані в судовому засіданні обвинувачені свою вину не визнали. Проте вина обвинувачених у вчиненні даного злочину підтверджується дослідженими в судовому засіданні доказами, зокрема протоколом огляду мобільного телефону та відеозаписом з нього. Так, на відеозаписі зафіксовані характерні та очевидні дії двох молодих людей, які вочевидь справляють природні потреби на пам’ятний знак. На відео чітко зафіксований напис на знаку, що підтверджує цілеспрямовані, демонстративні, усвідомлені та зневажливі дії обвинувачених, вчинені в громадському місці.

При призначенні виду та міри покарання суд врахував особи обвинувачених, їх молодий вік, вчинення злочину не судимими особами, попередню позитивну репутацію, позитивні висновки органу з питань пробації, характер та ступінь суспільної небезпечності скоєного ними злочину. Враховуючи викладене суд вважав, що виправлення чоловіків можливе з призначенням покарання у виді обмеження волі та застосуванням іспитового строку.

Вирок не набрав законної сили та може бути оскаржений в апеляційному порядку протягом 30 днів.

Головуючий суддя – Сибільов О.В.

Пошук в ЄДРСР судових рішень по вказаному провадженню можна здійснити за № 591/5118/18.