flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До 3 місяців арешту засуджено чоловіка за наругу над могилою Героя України

22 квітня 2021, 16:19

21 квітня 2021 року судом ухвалено обвинувальний вирок у справі за фактом викрадення прапору з могили Героя України. Чоловікові призначено покарання у виді 3 місяців арешту.

Відповідно до матеріалів справи чоловік 07 березня цього року зняв прапор з могили Героя України, похованого на Алеї Слави Центрального міського кладовища в м. Суми. Його дії кваліфіковані як наруга над могилою (ч.1 ст. 297 КК України).

У судовому засіданні обвинувачений не заперечував того, що саме він викрав прапор з могили, проте не визнавав того, що він це зробив умисно.

Не дивлячись на таку позицію обвинуваченого, його винуватість підтверджена доказами, що досліджені судом:

  • показами потерпілого - дідуся загиблого;
  • протоколом обшуку в квартирі обвинуваченого, під час якого було виявлено та вилучено червоно-чорний прапор. В судовому засіданні потерпілий та обвинувачений підтвердили, що це саме той прапор, що був розташований на могилі Героя України;
  • відеозаписом з камер спостереження, що знаходилися на кладовищі. В судовому засіданні під час дослідження цього відео обвинувачений не заперечував, що чоловік на відео, який здійснює крадіжку прапора з могили – це він.

При призначенні покарання суд врахував особу винного, характер та ступінь суспільної небезпечності скоєного ним злочину, пом’якшуючі та обтяжуючу покарання обставини.

Вирок не набрав законної сили та може бути оскаржений в апеляційному порядку.  

Пошук в ЄДРСР судових рішень по вказаному провадженню можна здійснити за № 591/1946/21.