flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд визнав винним чоловіка, обвинуваченого у неправдивому повідомленні про замінування мосту

28 травня 2021, 12:19

28 травня 2021 року судом визнано винним громадянина С. у завідомо неправдивому повідомленні про замінування мосту (ст. 259 ч. 1 КК України) та призначено покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі. На підставі статтей 75,76 КК України звільнено від відбування покарання у вигляді позбавлення волі з випробуванням з іспитовим строком на три роки.

 За матеріалами справи, наприкінці квітня 2021 року чоловік, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, після сварки із дружиною зателефонував до поліції та повідомив про нібито замінування мосту через річку Псел у місті Суми.

 У підготовчому судовому засіданні від прокурора, обвинуваченого та його захисника надійшло спільне клопотання про затвердження угоди про визнання винуватості між прокурором та обвинуваченим. Згідно умов угоди громадянин С. беззастережно визнає в обсязі обвинувачення у кримінальному провадженні і сторони погодились на призначення покарання у вигляді позбавлення волі строком на 5 років, звільнивши від відбування покарання з іспитовим строком на 3 роки.

 Обвинувачений в судовому засіданні пояснив, що уклав угоду добровільно, йому зрозумілі права, наслідки укладення такої угоди, характер обвинувачення та покарання, яке буде призначене на підставі угоди, просив затвердити угоду та постановити вирок на її підставі.

 Суд, вивчивши угоду про визнання винуватості між обвинуваченим та прокурором, дійшов висновку, що зазначена угода відповідає вимогам КПК України, підстави для відмови в її затвердженні відсутні та зазначена угода не порушує права, свободи та інтереси сторін або інших осіб.

 Вирок не набрав законної сили та може бути оскаржений в апеляційному порядку протягом 30 днів.

 Головуюча суддя Мальована-Когер В.В.

 Пошук в ЄДРСР судових рішень по вказаному провадженню можна здійснити за номером 591/3331/21.