flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом винесено обвинувальний вирок лікарю за службове підроблення документів

25 жовтня 2017, 08:03

23 жовтня 2017 року судом затверджено угоду про визнання винуватості між прокурором та обвинуваченою З. у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч.1 ст. 366 КК України (службове підроблення, а саме складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів та внесення до них завідомо неправдивих відомостей).

Громадянці З. призначено покарання у вигляді штрафу в розмірі 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що складає 850 гривень, без позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

Під час підготовчого судового засідання судом встановлено, що укладення угоди сторонами є добровільним, обвинувачена цілком розуміє наслідки її укладення. Також:

  • умови укладеної угоди не суперечать вимогам КПК України;
  • правова кваліфікація, яка є вірною, передбачає можливість укладення угоди про визнання винуватості;
  • умови угоди відповідають інтересам суспільства, не порушують права, свободи чи інтереси сторін або інших осіб;
  • відсутні дані щодо неможливості виконання обвинуваченою взятих на себе зобов'язань;
  • наявні підстави для визнання винуватості.

Вирок не набрав законної сили та може бути оскаржено в апеляційному порядку протягом 30 днів з моменту його проголошення (а особою, що не була присутня під час його проголошення, в той же строк з часу вручення копії судового рішення).

Головуючий суддя – Мальована-Когер В.В.

Пошук в ЄДРСР судових рішень можна здійснити за номером 591/5798/17.

Інформаційно: лікар-інфекціоніст склала завідомо неправдиві офіційні документи, а саме: медичну карту стаціонарного хворого та листок непрацездатності від 18 серпня 2018 року про перебування прокурора М. на стаціонарному лікуванні в інфекційній клінічній лікарні у період з 07 по 18 серпня 2017 року. Також лікар видала завідомо неправдивий офіційний документ – листок непрацездатності.

Відеосюжет на телеканалі UA:Суми можна переглянути за посиланням: http://tv.sumy.ua/sumskogo-infektsionista-oshtrafuvaly-za-lypovyj-likarnyanyj/