flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом взято під варту колишнього поліцейського, підозрюваного у зберіганні та збуті наркотиків

09 листопада 2017, 11:25

10 листопада 2017 року судом застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою відносно громадянина П., який підозрюється у зберіганні та збуті наркотиків повторно (ч. 2 ст. 307 КК України).

Також визначено підозрюваному П. заставу в розмірі 50 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що дорівнює 80 000 грн. Застава може бути внесена як самим підозрюваним, так і іншою фізичною або юридичною особою.

Заслухавши думку слідчого, прокурора та захисника, пояснення підозрюваного, дослідивши надані до клопотання матеріали, слідчий суддя дійшов наступних висновків.

Знаходячись на свободі, громадянин П. може переховуватися від органів досудового розслідування та суду; перешкоджати досудовому розслідуванню шляхом здійснення незаконного впливу на свідків, спеціалістів та інших учасників досудового розслідування; знищити, сховати або спотворити будь-яку із речей чи документів, які мають істотне значення для встановлення обставин кримінального правопорушення, продовжувати вчиняти кримінальні правопорушення.

Враховуючи наведене, а також характер злочину, в якому підозрюється громадянин П., його суспільну небезпеку, його соціальні зв’язки, досвід роботи в системі правоохоронних органах, суд вважав, що на час розгляду клопотання є всі підстави вважати, що більш м’які запобіжні заходи, ніж тримання під вартою , не запобігнуть ризикам, доведеним слідчим та прокурором.

Строк дії ухвал визначено до 18 год. 00 хв. 08 січня 2018 року.

Ухвала може бути оскаржена протягом 5 днів. Подача апеляційної скарги не зупиняє її виконання.

Інформаційно: громадянин П., будучи дільничним офіцером поліції (на момент вчинення кримінального правопорушення), у невстановлений час придбав з метою подальшого збуту особливо небезпечну психотропну речовину PVP, обіг якої на території України заборонено. Придбану речовину він зберігав при собі, а в подальшому збував її іншому громадянинові, за що отримував грошові кошти.