flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Закрито провадження у справі про зобов’язання ТОВ «Сумитеплоенерго» провести відкриті слухання щодо тарифів на тепло та гарячу воду (із відеосюжетом)

16 січня 2018, 11:13

10 січня 2018 року у зв’язку із відсутністю предмету спору закрито провадження у справі за позовом громадянина С. до ТОВ «Сумитеплоенерго», виконавчого комітету Сумської міської ради, 3-я особа: Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг про визнання дій незаконними, зобов'язання провести відкриті слухання з питань необхідності перегляду та встановлення тарифів на виробництво, транспортування, постачання теплової енергії та послуг з централізованого опалення та гарячого водопостачання.

Повний текст ухвали виготовлено 12 січня 2018 року.

В судовому засіданні від представника відповідача – Виконавчого комітету Сумської міської ради надійшло клопотання про закриття провадження у справі в зв’язку з тим, що відсутній предмет спору, так як 28 грудня 2017 року Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (далі НКРЕКП) затвердила ТОВ «Сумитеплоенерго» тарифи, а тому протоколи які оскаржені позивачем вичерпали свою дію.

Суд, вислухавши думку учасників процесу, вважає, що клопотання про закриття провадження у справі, так як відсутній предмет спору, підлягає задоволенню виходячи з наступного:

Судом встановлено, що ТОВ «Сумитеплоенерго» надіслало протоколи відкритих слухань від 26 серпня 2017 року та від 30 серпня 2017 року до НКРЕКП і 28 грудня 2017 року на своєму відкритому засіданні НКРЕКП прийняла постанови:

  • №1503, якою затвердила ТОВ «Сумитеплоенерго» тарифи на відпуск електричної енергії та виробництво теплової енергії;
  • №1531, якою затвердила ТОВ «Сумитеплоенерго» тарифи на теплову енергію, її виробництво, транспортування, постачання для потреб населення;
  • №1536, якою затвердила ТОВ «Сумитеплоенерго» тарифи з централізованого опалення, централізованого постачання гарячої води, тобто протоколи які оскаржені позивачем вичерпали свою дію.

Відповідно до вимог п.2 ч.1 ст. 255 ЦПК України суд своєю ухвалою закриває провадження у справі, якщо відсутній предмет спору.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку протягом 15 днів.

Головуючий суддя Клименко А.Я.

Пошук в ЄДРСР судових рішень по вказаному провадженню можна здійснити за номером 591/5619/17.

Відеосюжет можна переглянути не телеканалі UA:Суми за посиланням: http://tv.sumy.ua/u-sudi-zakryly-spravu-pro-oskarzhennya-gromadskyh-sluhan-sumyteploenergo/