flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрюваному у фінансуванні тероризму продовжено строк тримання під вартою

02 лютого 2018, 09:29

31 січня 2018 року слідчим суддею задоволено клопотання старшого слідчого – продовжено строк дії запобіжного заходу у виді тримання під вартою громадянину П. до 10 години 00 хвилин 30 березня 2018 року.

Особа підозрюється у фінансуванні тероризму, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 258-5 КК України) та сприянні посяганню на територіальну цілісність і недоторканість України (ч. 5 ст. 27 – ч. 2 ст. 110 КК України).

Надаючи оцінку усім доводам учасників процесу в ході розгляду питання щодо продовження терміну дії запобіжного заходу слідчим суддею встановлено обґрунтованість пред’явленої підозри, наявність ризиків: переховуватись від органу досудового розслідування, перешкоджати досудовому розслідуванню в інший спосіб та тривалість ув’язнення.

При цьому, на думку суду, наявність у підозрюваного міцних сімейних зв’язків, постійного місця проживання тощо, не можливо на даний час віднести до тих стримуючих чинників, які б були у повному обсязі здатні мінімізувати ймовірність вчинення підозрюваним дій, спрямованих на ухилення від слідства.

Стороною захисту не надано доказів на підтвердження того, що стан здоров'я підозрюваного або інші обставини унеможливлюють його тримання під вартою. Не доведено також зменшення ризиків, які існували під час поміщення особи під варту.

А тому, враховуючи особу підозрюваного, наявність визначених ст.177 КПК України ризиків, існують достатні підстави для продовження строку тримання під вартою.

Повний текст ухвали виготовлено 01 лютого 2018 року

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному протягом 5 днів. Подача апеляційної скарги не зупиняє її виконання.

Інформаційно: громадянин П. підозрюється в тому, що упродовж травня 2016 – листопада 2016 року спільно з громадянином Д. та іншими особами, будучи обізнаними про факт діяльності на частині територій Луганської і Донецької областей терористичних організацій «ДНР» та «ЛНР», налагодили незаконне постачання продукції ТОВ «Снек Експорт» на вказані тимчасово окуповані території.

Поряд з цим, громадянин П., діючи умисно та за попередньою змовою з іншими невстановленими особами, здійснюючи діяльність, направлену на фінансування терористичних організацій «ДНР» та «ЛНР», керівники та учасники яких вчиняють дії з метою зміни меж території та державного кордону України в спосіб, що суперечить порядку, встановленому Конституцією України, сприяв посяганню на територіальну цілісність і недоторканість України.