flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд залишив правопорушника без водійського посвідчення на 1 рік

06 березня 2018, 16:52

05 березня 2018 року суд визнав винним громадянина Д. у керуванні автомобілем у стані наркотичного сп’яніння (ч.1 ст. 130 КУпАП України) та застосував до нього адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 10 200 грн. та позбавив права керування транспортними засобами строком на один рік.

04 лютого 2018 року об 11 год. 35 хв. в м. Суми, по вул. С.Бандери, водій Д. керував автомобілем ВАЗ 2108 з ознаками наркотичного сп’яніння: зіниці очей не реагують на світло, порушення мови, поведінка не відповідає обстановці. Від проходження огляду на стан наркотичного сп’яніння у встановленому законом порядку він відмовився у присутності двох свідків. Своїми діями водій Д. порушив вимоги п.2.5 Правил дорожнього руху, чим скоїв правопорушення передбачене ч.1 ст. 130 КУпАП.

Правопорушник про час розгляду адміністративного матеріалу повідомлений належним чином, але в зазначений час не з’явився та не повідомив про причини неявки.

Факт вчинення водієм Д. адміністративного правопорушення та його вина підтверджується протоколом про адмінправопорушення, який складений належним чином, та показами свідків, підстав не довіряти яким у суду немає.

Жодного підтвердження на спростування вищенаведених аргументів суду не надано.

Застосовуючи до правопорушника стягнення, судом враховано характер вчиненого правопорушення, особу порушника, ступінь його вини, майновий стан.

Крім штрафу в розмірі 10 200 грн. правопорушникові доведеться сплатити і судовий збір у розмірі 352 грн. 40 коп.

Постанова не набрала законної сили та може бути оскаржена в апеляційному порядку протягом 10 днів.

Головуючий суддя Шершак М.І.

Пошук в ЄДРСР судових рішень по вказаному провадженню можна здійснити за номером 591/631/18.