flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрюваний у фінансуванні тероризму залишатиметься під вартою

06 березня 2018, 16:53

23 лютого 2018 року апеляційний суд Сумської області залишив в силі ухвалу слідчого судді від 31 січня 2018 року, якою було продовжено строк дії запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою стосовно громадянина П. Особа підозрюється у фінансуванні тероризму, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 258-5 КК України) та сприянні посяганню на територіальну цілісність і недоторканість України (ч. 5 ст. 27 – ч. 2 ст. 110 КК України).

Апеляційний суд погодився із висновками зробленими слідчим суддею першої інстанції, та вважав, що не застосування відносно громадянина П. запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, не буде сприяти запобіганню ризикам, передбачених ст. 177 ч.1 КПК України. При цьому при розгляді клопотання судом в повній мірі було враховано в сукупності усі обставини, в тому числі вік та стан здоров’я підозрюваного, міцність його соціальних зв’язків, тяжкість правопорушень у вчиненні яких він підозрюється, обґрунтованість підозри.

Інформаційно: громадянин П. підозрюється в тому, що упродовж травня 2016 – листопада 2016 року спільно з громадянином Д. та іншими особами, будучи обізнаними про факт діяльності на частині територій Луганської і Донецької областей терористичних організацій «ДНР» та «ЛНР», налагодили незаконне постачання продукції ТОВ «Снек Експорт» на вказані тимчасово окуповані території.

Поряд з цим, громадянин П., діючи умисно та за попередньою змовою з іншими невстановленими особами, здійснюючи діяльність, направлену на фінансування терористичних організацій «ДНР» та «ЛНР», керівники та учасники яких вчиняють дії з метою зміни меж території та державного кордону України в спосіб, що суперечить порядку, встановленому Конституцією України, сприяв посяганню на територіальну цілісність і недоторканість України.