flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом винесено обвинувальний вирок сумчанину, обвинуваченому в замаху на терористичний акт

28 березня 2018, 17:29

28 березня 2018 року судом затверджено угоду про визнання винуватості між прокурором та обвинуваченим В. у вчиненні закінченого замаху на терористичний акт за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 258 КК України) та засуджено до позбавлення волі на строк чотири роки без конфіскації майна.

Під час підготовчого судового засідання судом встановлено, що укладення угоди сторонами є добровільним, обвинувачений цілком розуміє наслідки її укладення.

Узгоджені сторонами (обвинувачення та захисту) вид та міра покарання є такими, що відповідають ступеню тяжкості кримінального правопорушення та особі обвинуваченого. Тобто, умови даної угоди відповідають вимогам діючого кримінально-процесуального, матеріального законодавства та особі обвинуваченого. 

Вирок не набрав законної сили та може бути оскаржено в апеляційному порядку протягом 30 днів.

До набрання вироком законної сили запобіжний захід громадянину В. не змінено – залишено у вигляді тримання під вартою.

Справа розглядається колегіально: головуючий суддя – Бурда Б.В., судді – Сибільов О.В., Клімашевська І.В.

Пошук інформації щодо стадій розгляду справи можна здійснити на порталі «Судова влада» за № 591/1430/18.

Інформаційно: чоловік обвинувачувався в тому, що наприкінці 2017 року за вказівкою іншої особи планував скоїти терористичний акт на одному з військових об’єктів м. Суми.

Відеосюжет на телеканалі UA:Суми за посиланням: http://tv.sumy.ua/4-h-rokiv-pozbavlennya-voli-zasudyly-cholovika-yakyj-planuvav-terorystychnyj-akt/